Unge Egon har igen en plan

Egon har en plan - igen. Denne gang er det blot en forynget udgave af Egon, Benny og Kjeld anno 1958, der i dag får premiere landet over. Anmelderne er ikke ovenud begejstret, men mener dog, at der er familiehygge til alle i årets danske julefilm.

Egon bliverdenne gang adopteret af rige forældre i jagten påmillionen.

Dansk films arvesølv er kommet under kærlig behandling og erblevet forynget betragteligt af instruktør Peter Flinth.

Nogle så måske, hvor det bar hen, da Olsenbanden som børn tonedefrem som julekalender sidste år, og nu præsenteres vi så for enspillefilm: Olsen Banden Junior.

Året er 1958 og Egon har en plan: Han vil adopteres af et parrige forældre - og det lykkes selvfølgelig - men så kommer der grusi junior-bandens planer. Hans nye forældre, direktør direktørHallandsen og doktor Rakowski, har nemlig købt ham frabørnehjemmet, fordi de vil have ham til at være passager i denførste bemandede raket. Det er ikke lige Egons højeste ønske, menderimod vil han have fat i den million kroner, somadoptivforældrene betalte børnehjemmet.

Hyggelig familiefilm

Det er en oplagt julehygge-familiefilm for børn og voksne, selvomanmelderne ikke falder bagover i begejstring over den selvsikreEgon (Aksel Leth), den ængstelige Kjeld (Jacob A. Bernit) og denubekymrede Benny (Christian Stoltenberg).

- Der vil blive grinet, og man går glad ud af biografen,selvfølgelig i selskab med familiens børn. Det er meget deres film,siger Ole Michelsen på DR's filmmagasin Bogart, der kvitterer medtre hatte.

Berlingske Tidendes Ebbe Iversen mener, at det er en "vellykketfamiliefilm præget af både frisk fornyelse og respekt fortraditionerne". Johs. H. Christensen skriver i Jyllands-Posten, atjuniorerne spiller fortræffeligt og at "filmen nok skal fange ogmore et stort publikum af børn og barnlige sjæle, og hvem vil ikkegerne blive som barn igen?".

I Politiken giver Anders Rou Jensen tre ud af seks stjerner, oghan mener, at der er tale om en "sød og sympatisk" film.

- Filmen underholder habilt, men den vil for lidt og kommer sletikke i nærheden af det signalement af godmodig dansk selvironi - enutrolig fællesnævner mellem hygge og anarki - der kendetegner debedste af de originale film om Olsen Banden.

BT's Birgitte Grue er også kun jævnt tilfreds med de yngreudgaver af Olsen Banden. En "fredsommelig familiefilm med lunopfindsomhed og ringe originalitet", skriver hun.