Unge er elendige til at skrive jobansøgninger

De unge tager ikke deres fritidsjob alvorligt og skriver ualmindelig dårlige ansøgninger. Det mener direktør for ungdomsjobportal.

- Hej Jeg hedder Peter og jeg er 15 år. og jeg tænkte om jeg kunne få arbejde her i sommeren. Fordi jeg kan li' at arbejde. Og håber at jeg får arbejde her hos jer - I virker ret søde.

Sådan lyder en ægte jobansøgning af den slags, som Andreas Fabricius modtager rigtig mange af. Han er direktør hos jobformidlingssiden ungarbejde.dk, der har kontakt til 60.000 unge, der søger efter fritidsjob og hjælp til at skrive ansøgninger.Generelt mestrer de danske unge som 15-årige Peter nemlig langt fra kunsten at skrive en ordentlig jobansøgning til et fritidsarbejde.

- De unge er ualmindelig dårlige til at skrive ansøgninger. Selvom de unge i dag er meget pressede til at finde fritidsjobs i dag, og der ikke er et stort udbud af dem, så bruger de unge ikke ret mange minutter eller sekunder på deres jobansøgninger, siger han til DR Nyheder.

- Har I nogle ledige rutter til mig?

Ifølge Andreas Fabricius er de unge dårlige til at argumentere for, hvorfor virksomhederne skal vælge dem eller begrunder deres ansøgning med, at de mangler penge, mens de samtidig vedhæfter et billede af sig selv fra deres Arto-profil (et socialt netværk for unge).

Stavefejl er mange af ansøgningerne også fyldt med, som denne kortfattede ansøgning fra en pige eller dreng fra Skanderborg.

- Søger job, som avisbud i skanerborg. Jeg bor op i skanderborg øst. har i nogle ledig rutter til mig?

For et par år siden ville en ansøgning som ovenstående måske endda gå an. Da var der mangel på ung arbejdskraft, men sådan er det ikke længere.

- For nogle år siden kunne virksomhederne ikke forlange andet end, at de kunne ringe og spørge, om man kunne møde ind på tirsdag, fordi der var mangel på arbejdskraft. Men i dag kan virksomhederne læne sig tilbage og håndplukke de bedste ansøgninger, og derfor kræver det, at man sætter sig ned og bruger tid på ansøgningen. Alligevel er de generelt meget skræmt over, hvor lavt bundniveauet kan være blandt unge mennesker, siger Andreas Fabricius.

Virksomhederne bør ikke stille så høje krav

Adjunkt ved Center for Ungdomsforskning og ekspert i unge og fritidsarbejde, Niels-Henrik Møller Hansen, mener dog, at det er naturligt, at de unge ikke gør så meget ud af ansøgningerne til fritidsjobs.

- De unge ser fritidsarbejde som netop et fritidsarbejde i stedet for et rigtigt arbejde. For mange unge handler det om at tjene penge, som de kan bruge på fester og til tøj, og selve arbejdet går de ikke så meget op i. Der er nok et sammenstød mellem arbejdsgivernes forstilling om det arbejde, de udbyder, og de forestillinger, de unge har om fritidsarbejde, siger han til DR Nyheder.

Niels-Henrik Møller Hansen mener i stedet, at virksomhederne skal stoppe med at stille så høje krav til de unge.

- Det handler jo om, at et fritidsarbejde ikke er det, de gør primært - det er jo at gå i skole for de flestes vedkommende. Og derfor synes jeg også, at det er helt i orden, at de unge ikke skriver sidelange ansøgninger med store CV'er, siger han.

Niels-Henrik Møller Hansen mener i stedet, at de unge automatisk vil få en større interesse for at lave ordentlige ansøgninger, når de bliver ældre og slutter skolen, og det derved bliver vigtigere at forholde sig til et fremtidigt arbejde.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter