Unge får piller mod eksamensangst

I eksamenstiden mere fordobles antallet af unge, som får hjerte- og blodtryksmedicin, derdæmr deres eksamensangst. Medicinen kan kun ordineres af læger.

I ekssamensperioden fordobles antallet af unge, som får udskrevet medicin, som dæmper eksamensangst. (© Stock exchange)

Flere hundrede 15 til 19-årige får hvert år udskrevet hjerte- og blodtryksmedicin for at dæmpe deres eksamensangst i den periode, hvor de går til de afgørende prøver og tests i gymnasiet, folkeskolen eller på handelsskolen, skriver Berlingske Tidende.

Det fremgår af en undersøgelse fra Lægemiddelstyrelsen, som viser, at antallet af unge i den aldersgruppe, der køber såkaldte betablokkere med en recept fra deres læge, stiger eksplosivt i maj og juni.

"Foruroligende"

Normalt bruger ca. 200 unge den type medicin, men i de pågældende to måneder stiger tallet til 400-500, og "denne forskel kan næsten kun skyldes brug mod eksamensangst", vurderes det.

- Det er foruroligende, at mange går så langt, at de begynder at tage medikamenter for at dulme deres nerver. Det viser, at eksaminer presser folk utroligt hårdt. De 15 minutter afgør, om man kommer ind på drømmestudiet eller ej, siger formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Frederik Gjørup Nielsen.