Bliv hjemme, aflys alle aftaler, og se kun fem personer - først og fremmest din egen familie.
Sådan lød beskeden kort fortalt fra statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag, hvor de nye restriktioner blev præsenteret.
Efter måneder med stort set ingen fest og al for meget onlineundervisning er landets børn og unge yderligere "grounded".
Og det kan få store konsekvenser med stigende ensomhed og isolation for mange unge, lyder advarslen fra to organisationer.
- Lige nu er det kritisk. Vi får flere og flere unge, som har problemer, som har svært ved at se en vej ud, fortæller Trine Hammershøy, der er direktør, for Det Sociale Netværk Headspace, der landet over driver 25 centre, hvor unge kan få hjælp.
- Deres udfordringer er ensomhed og usikkerhed på, hvad der skal ske. Usikkerhed i forhold til, hvor lang tid det varer og i forhold til deres uddannelse, fortæller hun.
Svært at se lyset
Hun opfordrer til, at unges mentale trivsel kommer på dagsordenen, når myndighederne melder nye restriktioner ud.
- Vi kunne jo godt tale unge op i stedet for at tale dem ned, siger hun.
- Unge har virkeligt taget hensyn, og nu lukker man så det hele ned igen. De har modtaget fjernundervisning i et væk. De har måttet lægge bånd på sig selv, og så står man i det her nu, hvor det er svært at se lyset, siger hun.
Hun hæfter sig ved, at statsministeren i sin nytårstale nævnte, at situationen måske ser lysere ud påskedag den 4. april.
- Men der er lang tid til den 4. april, når man er ung, siger Trine Hammershøy fra Headspace.
Sjældent en af de fem
Bekymringen deles i organisationen Ungdommens Røde Kors.
Selvom arbejdet med socialt udsatte unge er undtaget af forsamlingsforbuddet, må man alligevel aflyse weekendture, fordi både frivillige og familier falder fra, når det meldes ud, at man kun skal ses med ens nærmeste familie.
- Vi frygter, at vi skal aflyse weekendlejre, vi skulle holde i slutningen af januar, hvor vi skulle have børn fra udsatte familier væk fra deres hverdag, siger landsperson Troels Boldt Rømer fra Ungdommens Røde Kors.
Også lektiecafeer og aktiviteter for børn og unge, der er indlagt på hospitaler, rammes.
- Alle de fysiske aktiviteter, der ikke i forvejen er lukket ned, de bliver i hvert fald lukket ned efter den her udmelding, siger Troels Boldt Rømer.
- De børn og unge, som vi har med at gøre, er sjældent en af de fem, som folk gerne vil se, og som er i andre folks boble. Det er ofte børn og unge, som er ensomme og isolerede af den ene eller den anden årsag, fortæller han.
Det kan være børn fra udsatte familier, som ikke har et særligt stort netværk, forklarer han.
Børn, hvor det er afgørende, at de går på en skole, hvor de har en lærer, der hjælper dem med deres lektier og ser og hører dem, hvis de har problemer.
- Det er dem, som vi er der for normalt, og det kan vi ikke i øjeblikket, siger Troels Boldt Rømer fra Ungdommens Røde Kors.
Husk det positive
Derfor mener han, at nedlukningen vil få store konsekvenser.
- Der kommer til at være et socialt efterslæb på det her. Der kommer en regning, siger han.
- Jeg håber, at politikerne vil tænke på, at når samfundet skal åbne igen, måske til påsken, så har udsatte børn og unge topprioritet. Så er det nogle af dem, som vi åbner op for først, og som vi også støtter med hjælpepakker.
Trine Hammershøy fra Headspace opfordrer til, at man husker at fokusere på de positive ting ved sådan en nedlukning.
- Man kan gå en tur i det fri. Man kan snakke sammen på andre måder. Men fokusér på det, man kan gøre i stedet for alt det, man ikke kan gøre, siger hun.
Erfaringen fra foråret var også, at nogle unge faktisk fik mere tid med deres familier.
- De fik måske flere snakke og mere nærvær fra deres forældre, end de ellers ville have gjort, fortæller hun.
Indtil videre varer det indskærpede forsamlingsforbud til og med 17. januar.