Unge kriminelle bliver yngre

Langt det største flertal af de unge københavnere under 18 år holder sig på den rigtige side af loven. Til gengæld bliver den gruppe, der så begår kriminalitet yngre og yngre.

I 2008 stod de 14-årige alene for 12 procent af den samlede kriminalitet begået af unge under 18 år i København. (Modelfoto) (Foto: Bjarne Lüthcke © Scanpix)

Langt det største flertal af de unge københavnere under 18 år holder sig på den rigtige side af loven, og ungdomskriminaliteten bliver mindre år for år, skriver Berlingske Tidende.

Til gengæld bliver den gruppe, der så begår kriminalitet yngre og yngre.

2006-tallene fra Københavns Politis kriminalpræventive afdeling viser, at de 14-årige alene stod for 12 procent af den samlede kriminalitet begået af unge under 18 år i København.

Uden for pædagogisk rækkevidde

- De bliver en smule yngre år for år, og de 14-årige har aldrig været så dominerende før. De laver mere og mere, jo ældre de bliver, men de 14-årige er rigtig godt med, siger kriminalinspektør Lars Nicolai Jensen.

Han siger at der er en hård kerne på omkring 50 unge, der mere eller mindre er uden for pædagogisk rækkevidde.

Ikke retsforfulgt

Det seneste eksempel er fra weekenden, hvor det endte i et livsfarligt knivstikkeri, hvor to grupper af helt unge kom i slagsmål på Østerbro.

Den 14-årige gerningsmand startede med at nikke en skalle til én fra den anden gruppe og stak derefter en anden person med kniv. Og det er langt fra første gang, at den 14-årige er på kant med loven.

Kriminelle under 15 år kan ikke retsforfølges, men bliver overladt til de sociale myndigheder.

Facebook
Twitter