Unge lærer om historien, mens den sker

På det sociale medie Twitter kan du følge Anden Verdenskrigs gang via live-tweets

I dag er det 72 år siden, at tyskerne indvaderede Danmark, men siden 31. august sidste år har man på Twitter og Facebook kunnet følge historiker Alwyn Collisons gengivelse af Anden Verdenskrig, skriver dagbladet B.T.

Collison begyndte ved begyndelsen: Da Tyskland 31. august 1939 invaderede Polen.

Den unge engelske mand, der har studeret historie på det prestigefyldte Oxford University, skriver om krigen, som om den foregår lige nu under navnet #realtimeWWII.

Spændende og anderledes

Det kan være en ny måde at lære historie på, mener historiker Lars Hovbakke Sørensen, der er ekstern lektor ved Københavns Universitet.

-Det er en spændende og anderledes måde at gøre det på. Det kan måske give underviserne på læreanstalterne en mulighed for at møde de unge der, hvor de er. Det kan helt klart være en positiv ting, hvis det er seriøse folk, der gør et ordentligt stykke arbejde, fortæller han til BT.

Ditte Gormsen er uddannet folkeskolelærer og underviser i historie.

Samtidig er hun medlem af og redaktør i Foreningen af lærere i Historie og Samfundsfag.

Indlæring via sociale medier

Hun mener også, at brugen af sociale medier med et historisk twist kan være nyttigt i historieundervisningen:

-Mest til de større elever. Det ville være interessant at følge med i for eleverne og måske vække deres interesse for historiske begivenheder, siger hun og afslører, at hun godt kunne finde på at sætte de ældre elever til at lave deres egen Twitterprofil med et historisk emne og livetweeting for øje:

-Jeg kunne godt finde på at tage det op i fagudvalget og diskutere, om det er noget, man kunne gøre brug af.