To unge mænd fængslet for drab i Mjølnerparken

Mændene, der har bandetilknytning, har ifølge DR Nyheders oplysninger været dem, der førte og skød fra en knallert

De to mænd er her til eftermiddag blevet varetægtsfængslet, efter politiet anholdt dem i morges kl. 06.30. De nægter sig begge skyldige.  (Foto: martin sylvest andersen © Scanpix)

To mænd på henholdsvis 18 og 21 år var ifølge politiet med til at dræbe en 22-årig mand i MjølnerparkenNørrebro i København den 9. november.

De to mænd er her til eftermiddag blevet varetægtsfængslet frem til 19. december, efter politiet anholdt dem i morges kl. 06.30. De nægter sig begge skyldige.

- Jeg ønsker ikke at udtale mig, lød det fra den 21-årige under dagens grundlovsforhør.

Ifølge sigtelsen har de to mænd været med til at planlægge og medvirke til drab og drabsforsøg sammen med flere medgerningsmænd.

Men da grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, kom det ikke frem, hvem, politiet mener, kørte en knallert ind i Mjølnerparken og affyrede skud mod en bil, som de to ofre sad i. Den ene døde, mens den anden blev ramt af strejfeskud.

Ifølge DR Nyheders oplysninger er det dog netop de to mænd, der i dag blev anholdt, som politiet mener var på knallerten. Begge mænd har ifølge DR Nyheders oplysninger tilknytning til bandegrupperingen Loyal To Familia.

Under retsmødet kom det frem, at politiet mener, der er én eller flere medgerningsmænd på fri fod.

To andre fængslet i sagen

Yderligere fire personer er tidligere blevet anholdt for medvirken til drabet på den 22-årige.

To er blevet løsladt igen, mens to andre fortsat er varetægtsfængslet. Heriblandt et 28-årigt medlem af Loyal To Famila, som i dag fik lov til at overvære grundlovsforhøret for de to medsigtede, fordi han ønskede at følge sagen.

Den 22-årige mand blev dræbt af skud, mens han sad i en bil sammen med to andre. En blev strejfet af skud, mens den tredje forsvandt fra stedet.

Manden havde ikke relation til en bande, men kendte folk fra bandegrupperingen omkring Mjølnerparken, fordi han var vokset op sammen med dem.

Drabet forbindes til den verserende bandekonflikt mellem banden Loyal to Familia, der udspringer af Indre Nørrebro, og en gruppering fra Mjølnerparken på Ydre Nørrebro.

Der har ikke været skudt i København siden 9. november, og det har da også været fremme, at banderne for mere end to uger siden lovede hinanden at lægge våbnene i en måned.

I alt har tre mænd mistet livet i bandekonflikten, hvor der er skudt over 40 gange i København. Politiet har tidligere fortalt, at man har anholdt mere end 70 personer

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk