Unge piger dropper badet

Udsigten til at skulle stå i et bad med kammeraterne efter idrætstimen får mange teenagepiger til at vælge idræt fra.

Udsigten til at skulle stå i et bad med kammeraterne efter idrætstimen får mange teenagepiger til at vælge idræt fra. (Arkivfoto) (Foto: Søren Flytkjær © DR Nordjylland)

Udsigten til at skulle stå i et bad med kammeraterne efter idrætstimen får mange teenagepiger til at vælge idræt fra.

En undersøgelse som Ungdomsringen og Center for Ungdomsstudier og religionspædagogik har lavet viser at næsten 15 procent af teenagepigerne aldrig har idræt, fordi de er flove over at skulle i bad.

Undersøgelsen kommer ikke bag på Jesper von Seelen fra Syddansk Universitet. Han er i gang med et forskningsprojekt om kvalitet i idrætstimerne og støder tit på frustrerede lærere og elever, der har konflikter om brusebadet efter idræt.

- Det ligger tilsyneladende i den kultur, vi har. Blufærdigheden er åbenbart voksende i forhold til at skulle gå i bad sammen.

Aya fra ottende klasse på Aarupskolen på Vestfyn siger:

- Jeg er ikke så vild med at gå i bad her. Jeg er ikke så glad for at være nøgen foran andre mennesker. Det er ikke et alt for stort problem, men jeg er ikke så vild med det.

Det er ikke et fremmed billede, siger Jesper von Seelen:

- Jeg tror, det er et billede, mange idrætslærere kan genkende. Jeg kan i hvert fald genkende det fra de skoler og de klasser, jeg har haft med at gøre i mit projekt. Det er desværre sådan, situationen er, så det overrasker mig ikke.

Den nye undersøgelse viser også at en tredjedel af alle de piger, der vælger at gå i bad, synes det er flovt.

Facebook
Twitter