Unge politikere kræver forbud mod klyngebomber

I samlet flok kritiserer størstedelen af de politiske ungdomsorganisationer nu Folketingets flertal for ikke at forbyde klyngebomber. De unge vil have et totalt forbud.

Et folketingsflertal besluttede torsdag, at Danmark beholder den ene af to typer klyngebomber i forsvarets lagre. (© DR)

Samtlige politiske ungdomsorganisationer med undtagelse af Dansk Folkepartis Ungdom og Ung Alliance kritiserer nu Folketingets flertal. De unge kræver, at Danmark går forrest i kampen for et forbud mod klyngebomber.

- Vi skal vise, at Danmark går forrest, når det drejer sig om at kæmpe for demokrati og menneskerettigheder, lyder det i en fælles pressemeddelelse fra VU, SFU, RU, KU, DSU og SUF.

Udmeldingen kommer, efter Folketinget i går besluttede at skrotte én type af de stærkt kritiserede bomber, men beholde en anden slags i forsvarets lagre.

Internationale forhandlinger sidst i maj

Ungdomspolitikerne kræver, at Danmark støtter det mest vidtgående forbud mod klyngebomber, når der skal være internationale forhandlinger i Dublin senere på måneden.

Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Røde Kors glæder sig over de unges opbakning til et forbud.

- Indførelsen af et nationalt, dansk stop for klyngebomber ville være et vigtigt signal til de internationale forhandlinger. De unge viser med deres initiativ en klar stillingtagen, som vi indtrængende opfordrer Folketinget til at følge, siger de.

FacebookTwitter