Unibet-chef efter storspillers sagsanlæg: Jeg var bekymret for hans spilleadfærd

En tidligere ludoman mener, at Unibet lokkede ham med individuelle bonusser. De blev givet til en gruppe af kunder, siger tidligere Unibet-chef.

Anders spillede alle de penge op, han fik i arbejdsskadeerstatning, efter han fik posttraumatisk stresslidelse. (© DR Nyheder)

I dag er der taget hul på en retssag, hvor en tidligere spilafhængig kræver erstatning af Unibet, efter han på knap halvandet år spillede omkring to millioner kroner op.

Spilleren ønsker at være anonym, men DR Nyheder er bekendt med hans identitet. I denne artikel omtaler vi ham som Anders.

Centralt i retssagen står blandt andet, hvordan spilfirmaer bruger bonusser i forhold til storspillere som Anders.

Han mener nemlig, at Unibet forsøgte at lokke ham til at spille videre ved at tilbyde ham individuelle bonusser, når hans spilkonto havde stået stille noget tid.

Unibet har ikke ønsket at stille op til interview om sagen, mens den stadig er i gang, men i dag har en tidligere landechef for Unibet i Danmark vidnet i Retten i Herning.

Ifølge tidligere landechef Kim Olesen blev bonusserne tildelt en hel gruppe ad gangen.

- Det er personligt, i den forstand at der står 'kære Anders'. Men det er ikke et tilbud, der kun bliver givet til en kunde, men til en række, sagde landechefen i retten.

Individuelle bonusser

 • Bonus må ikke gives til enkelte spillere på vilkår, som adskiller sig fra tilbud givet til andre spillere.Kilde: Spillemyndigheden

Registrerede hans spiladfærd

Den tidligere landechef fortalte i retten også, at Anders tilhørte et kundesegment, som Unibet betegner som VIP-kunder.

- Vi har løbende evalueringer, hvor vi taler om vores kunder. Jeg mindes, at vi har talt om Anders. Og vi har registreret en adfærd, vi skulle være opmærksom på. Vores system opfanger det. Og der mindes jeg, at vi talte om at følge op via ansvarligt spil, sagde landechefen.

Ifølge Anders selv udviklede han et nærmest venskabeligt forhold til sin bookmaker eller account manager hos Unibet, ligesom han følte sig som noget særligt, når Unibet inviterede ham med til fodboldkampe i indland såvel som udland.

Den tidligere landechef hos Unibet fortalte i dag i retten, at han under en fodboldkamp i Herning havde talt med Anders, som havde spillet 5.000 kroner på, at kampen ville ende 5-1.

- Vi havde en snak om, at det var et stort beløb, og jeg talte med ham om, at det var et for stort beløb på så usandsynligt et resultat, husker den tidligere landechef.

- Jeg var bekymret for hans spilleadfærd i den konkrete kamp. Bagefter sad jeg med en fornemmelse af, at vi var nødt til at monitere ham yderligere og øge kommunikationen, sagde han i retten. Der falder afgørelse i sagen om nogle uger

TIDSLINJE OVER ANDERS' SAG

 • Fra marts 2012 til september 2013 bruger Anders godt to millioner kroner på Unibets onlinekasinoer.

 • Unibet giver ham flere gaver, herunder billetter til arrangementer. Han får også bonusser i form af gratis spil.

 • I oktober 2012 oplyser han Unibet om, at han ikke længere har det så sjovt med at spille, men snarere gør det af desperation for at vinde det tabte tilbage.

 • I januar 2013 sender Unibet information om ansvarligt spil til Anders og informerer ham om, hvor han kan søge hjælp.

 • Samtidig tager han en spilpause, men begynder at spille igen efter at have modtaget et bonustilbud.

 • I april 2013 beder Anders Unibet om en bonus, da han ikke har penge at spille for.

 • I juni 2013 sender Unibet igen en mail om ansvarligt spil til Anders.

 • En måned efter beder han igen Unibet om en bonus.

 • I september 2013 modtager Anders igen information om ansvarligt spil fra Unibet. Kort tid efter lukker spilfirmaet Anders' spilkonto, da han oplyser, at han lider af ludomani.

 • I januar 2015 straffer Spilmyndigheden Unibet med en bøde efter hvidvaskningsreglerne på en halv million kroner for manglende kontrol af, hvor Anders har sine penge fra.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk