Universitet jager evighedsstuderende

Spøgelsesjagten er gået ind på Københavns Universitets humanistiske fakultet. Her har 2000 studerende ikke været aktive inden for de seneste to år.

Spøgelsesjagten er gået ind på Københavns Universitets humanistiske fakultet. Her har 2000 studerende ikke været aktive inden for de seneste to år. (© DR)

To års manglende eksamener er definitionen på et såkaldt universitets-spøgelse. På Københavns Universitet har man nu indledt jagten på spøgelserne.

Ifølge Politiken ser det værst ud på Københavns Universitets humanistiske fakultet.

- Rigtig, rigtig forsinkede

Da man her bad computeren om at spytte en liste ud med studerende, som ikke har været aktive inden for de seneste to år, væltede der 2.000 navne ud.

- Nogle af dem er de rigtig, rigtig forsinkede helt tilbage fra 1970'erne og 80'erne, fortæller Ea Feldfos, studie- og karrierevejleder på Det Humanistiske Fakultet til Politiken.

Også de øvrige fakulteter på Københavns Universitet luger ud. Blandt de i alt 38.000 studerende fandt man omkring 6.000, der ikke har været aktive det seneste år.

De 2.000 spøgelser på humaniora inddeles i to grupper. Omkring 600 er studerende, som begyndte at studere i perioden 1973-1995.

Resten begyndte i 1998-2006. Det er typisk dem, der har skabt sig en karriere gennem deres studiejob eller praktikplads, skriver Politiken.

- De nærmer sig fyrreårsalderen, har fået børn og hus og mangler som regel bare at gøre specialet færdig, siger Ea Feldfos til avisen.

Facebook
Twitter