Universitet strammer op på rusture

Københavns Universitet skrider ind over for de regler der er for turene for de nye studenter. Alkoholforbruget skal simpelthen ned.

Københavns Universitet mener ikke at der overhovedet bør serveres spiritus på rusturen kun øl og vin. (Foto: SyntheticD © Stock.xchang)

Københavns Universitet strammer nu reglerne for de rusture, som nye studerende snart bliver sendt ud på.

Der må kun drikkes på den sidste aften og ikke serveres spiritus overhovedet. Kun øl og rødvin i moderate mængder er tilladt.

- Fest og ballade hører sig simpelthen ikke hjemme på et universitet, siger studiechef på Københavns Universitet, Jakob Lange til P3 Nyheder.

Rustur er kursus

Rusturen skal nemlig betragtes som et kursus. Hvis rusvejlederne ikke overholder reglerne om at der kun må drikkes på den sidste aften så kan universitetet tilbageholde vejledernes løn.

- Og i værste fald kan de bortvise dem siger studiechef på Københavns Universitet, Jakob Lange, til DRs P3 nyheder.

Studenterrådet forstår ikke Jakob Langes udtalelser. I en pressemeddelelse skriver rådet, at reglerne for alkoholindtag på rusture på Københavns Universitet har fungeret tilfredsstillende siden 1995 og at de også vil gælde for årets rusture.

Voksne mennesker

- Københavns Universitet er ikke en forbudsstat fra den tidligere østblok! Men en vidensinstitution, med voksne mennesker der godt selv kan tage ansvar for deres handlinger - også når det er blevet aften på rusturen. En rustur der selvfølgelig skal have plads til alle!, siger David Salomonsen, som er formand for Studenterrådet.

Andre universiteter overvejer i øjeblikket om de skal gå samme vej.