Universitetsstuderende skal have mødepligt

Frafaldet på Københavns Universitet er så stort, at rektor Linda Nielsen vil skærpe tonen over for de studerende, som ikke er studieaktive, og kræve mødepligt i starten af visse studier.

Frafaldet på Københavns Universitet er så stort, at rektor LindaNielsen vil skærpe tonen over for de studerende, som ikke erstudieaktive, skriver Berlingske Tidende.

Hun foreslår bl.a. mødepligt i starten på visse studier for atskabe et aktivt og kreativt studiemiljø. Ligeledes kan det komme påtale at tegne kontrakt med de specialestuderende. Det vil forpligtedem til at aflevere til aftalt tid og hindre, at de ryger ispecialesumpen, fortæller Linda Nielsen.

Den nyeste opgørelse fra Københavns Universitet viser, atomkring hver tredje bachelorstuderende er faldet fra efter tre årsstudier.

Linda Nielsen siger, at et vist frafald er naturligt: - Det erikke alle, som optages på et universitet, der skal gennemføreuddannelsen. Der er studerende, som ganske enkelt har valgtforkert. Og der er nogle, som ikke kan leve op til de krav, etuniversitet skal stille.

Facebook
Twitter