Urmager sigtes for drabsforsøg

Urmageren, der i går skød og sårede nogle røvere i København, sigtes for drabsforsøg og fremstilles i grundlovsforhør. De to sårede røvere sigtes for røveriforsøg.

Kompagnistræde var afspærret efter aftenens skudepisode. (Foto: Katrine Damkjær © Scanpix)

Den urmageren, som i går skød mod nogle røvere i København, sigtes for drabsforsøg og fremstilles i grundlovsforhør. De to sårede røvere sigtes for røveriforsøg.

De to af røverne er indlagt på hospitalet, ligesom også urmageren selv blev såret af skud. De er dog alle uden for livsfare. En tredje røver er fortsat på fri fod.

Vicepolitiinspektør John Amdisen fra Københavns Politi forklarer, at de tre mænd forsøgte at røve urforretningen, og at der blev affyret skud.

Flere røverier

Tyve minutter senere blev der tilkaldt en ambulance til Sydhavns Plads, hvor to mænd sad med skudsår.

Urforretningen Vintage Ure har før været udsat for røverier.

Ved et røveri i 2004 tog indehaveren også affære og hældte kaffe i hovedet på røverne og angreb dem derefter med en skruetrækker.

Selvtægt

John Amdisen er ikke begejstret for, at urmageren formentlig tog sagen i egen hånd, da han blev udsat for røveri.

- Vi kan ikke have, at folk går rundt og skyder på hinanden. Den slags amerikanske tilstande vil vi helst ikke have i Danmark. Det er en meget uheldig tendens, siger han.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53303f16a11f9d08f0078c87http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53303f16a11f9d08f0078c8a

Facebook
Twitter