Uroligheder bekymrer Lene Espersen

De egyptiske myndigheders magtanvendelse mod demonstranter er uacceptabel, lyder det fra udenrigsminister Lene Espersen.

De egyptiske myndigheders magtanvendelse mod demonstranter er uacceptabel, lyder det fra udenrigsminister Lene Espersen.

Tåregas, brandpåsættelse og vold har i dag præget gaderne i flere egyptiske byer.

Over 1000 personer er kommet til skade under urolighederne, der også har kostet mindst 18 personer livet, oplyser hospitalskilder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Udenrigsminister Lene Espersen tager skarpt afstand til de egyptiske myndigheders håndtering af de store demonstrationer.

- Jeg vil gerne sende en stærk appel til alle parter om at afstå fra vold for at undgå flere tab af menneskeliv. Myndighederne må nu udvise ansvar og indlede en dialog med demonstranterne for at undgå en længerevarende voldsspiral, siger Lene Espersen.

Internettet skal genåbnes

Den danske udenrigsminister kræver ligeledes, at de egyptiske myndigheder genetablerer adgangen til internet og mobilnet. Knægtelse af ytringsfriheden er ikke svar på Egyptens udfordringer, lyder det far udenrigsministeren.

- Politiske, sociale og økonomiske reformer og respekt for befolkningens friheder og rettigheder er det rigtige svar på befolkningens bekymringer. Det må det egyptiske regime sande, erklærer Lene Espersen.

Facebook
Twitter