USA-forskere: Papfædre er bedst

Børn i sammenbragte familier har ofte en mere engageret far. En amerikansk undersøgelse viser, at en stedfar gør sig mere umage end den biologiske far.

En stedfar i familien betyder ofte en mere aktiv far. Det mener mødrene i en amerikansk undersøgelse i hvert fald. (© Stock exchange)

Der er godt nyt til de enlige mødre med nye kærester. En bonus-far, stedfar eller papfar er nemlig ofte bedre end ham, der i biologisk forstand er den rigtige far.

Det viser en ny amerikansk undersøgelse, offentliggjort i bladet The Journal of Marriage and Family, skriver Nyhedsavisen.

Mere engagement

Ifølge mødrene i de over 2000 familier, forskerne talte med, er stedfædrene både mere engagerede, mere samarbejdsvillige og mere deltagende i far-rollen end de fædre, der har leveret generne.

Vejen til moderens hjerte

Sociologen Kenn Warming siger til Nyhedsavisen, at fænomenet kan forklares med, at mændenes adgangsbillet til barnets hjerte ikke er biologien, men deres adfærd.

- Og vejen til barnets hjerte er jo også vejen til moderens hjerte.

Lavere forventninger

Samtidig har papfædrene en fordel, påpeger Kenn Warming.

Da stedfædrene ikke er naturligt forpligtede over for barnet, er mødrenes forventninger ikke så store som til barnets rigtige far.