Utålmodig minister: Vi går til forhandlinger for at lande overenskomst i dag

Formanden for arbejdstagerne vil dog ikke haste et resultat igennem.

Sophie Løhde (V) er ærgerlig over, at de statsansattes forhandlere ikke har rykket sig mere i overenskomstforhandlingerne. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, © Scanpix)

Uret tikker stadig for 180.000 statslige ansatte, som skal have en ny overenskomst for de kommende tre år.

I går forhandlede parterne uden at lande en aftale, og der diskuteres stadig om lønstigninger og betalt spisepause.

I dag klokken 15 mødes parterne endnu en gang, og minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), håber, at de i dag kan give det endelige håndtryk.

- Vi har flyttet os på en række dagsordener, og derfor er jeg selvfølgelig ærgerlig over, at forhandlingerne ikke har rykket sig mere på den anden side af bordet. Nu håber jeg, at der kommer mere skred i tingene mandag, hvor vi igen mødes til nye forhandlinger, sagde hun i en skriftlig kommentar, efter at parterne gik hver til sit i går.

- Jeg er utålmodig på den måde, at jeg synes, vi i fællesskab har et stort ansvar for at komme videre med alle de svære spørgsmål. Vi går til forhandlingsbordet for at lande en aftale, og det håber jeg også, at CFU vil være i morgen, nu hvor det ikke kunne blive i dag, fortsatte ministeren.

Chefforhandler: Store ting på bordet denne gang

På den anden side af bordet vil de statsansattes topforhandler, Flemming Vinther, ikke komme ind på præcis, hvad der skiller parterne.

Han vil heller ikke sætte en tidshorisont på, hvornår den sidste underskrift kan sættes.

- Vi har ikke noget ønske om at haste det igennem ud for en eller anden tidsfrist. Vi har 180.000 medlemmer, der bliver berørt af det her, så det skal være et godt resultat. Jeg tror begge parter er indstillet på, at det skal gøres ordentligt, siger Flemming Vinther.

Der er stadig store spørgsmål om lønstigninger og betalt spisepause på bordet, så det gør det ikke helt enkelt at komme helt i mål i dag.

- Forhandlingerne bliver både sikkert svære og langvarige, men sådan er det at lande en overenskomst, så det er der ikke noget revolutionerende nyt i. Der er store ting på bordet denne gang, så det gør det ikke lettere, siger han.