Utroskab er yt blandt unge par

Der har meldt sig en eftertænksomhed og en holdningsændring blandt mange danske par, når det gælder utroskab, skriver Kristeligt Dagblad.

Pernille Bornudd og Kenneth Christensen spiller hovedrollerne i musicalen 'Forelsket i København'.

Der har meldt sig en eftertænksomhed blandt mange danske par, når det gælder utroskab.

Hvor sidespring tidligere bare var noget, der skete, er der i dag sket en holdningsændring. Det skriver Kristeligt Dagblad og stiller spørgsmål som skal utroskab overhovedet finde sted? Og betyder et sidespring nødvendigvis, at man skal gå fra hinanden og bryde familien op?

Utroskab er yt

- Tidligere var holdningen, at utroskab var noget, alle kunne komme ud for. I dag oplever jeg, at mange stiller spørgsmålstegn ved, om utroskab overhovedet skal finde sted. Der er en større forståelse for, at man selv har et ansvar for sine handlinger, siger psykolog og terapeut Ingrid Ann Watson.

Hun bakkes op af flere eksperter. Holdningen til utroskab er blevet mere fordømmende, idet kernefamilieidealet står stærkt - og sker sidespringet alligevel, er der en større vilje til at bære over med den anden.

Barndomsoplevelser

Ifølge Ingrid Ann Watson skyldes det, at yngre par er børn af skilsmissegenerationen.

- Huset skal falde ned om ørerne på dem, før de går fra hinanden. De synes, at deres forældre var dybt egoistiske, fordi de lod deres egne følelser gå forud for børnenes trivsel. Det vil de ikke gentage, vurderer Ingrid Ann Watson overfor Kristeligt Dagblad.