V og K rystede over DR undersøgelse

Tragisk og skræmmende kalder V og K dele af resulaterne af DRs undersøgelse Din muslimske nabo.

Tragisk og skræmmende kalder Venstres Karsten Lauritzen og De Konservatives Helle Sjelle dele af resulaterne af DRs undersøgelse Din muslimske nabo.

Religionskritik og ytringsfrihed er fundamentale værdier, mener både V og K, som vil reagere politisk efter DRs undersøgelse, Din muslimske nabo, viser, at et flertal af muslimerne i Danmark og resten af befolkningen ser vidt forskelligt på religionskritik og ytringsfrihed.

55 procent af muslimerne i Danmark mener det bør være forbudt at kritisere religion, og 66 procent af muslimerne i Danmark mener, at ytringsfriheden bør indskrænkes i visse tilfælde.

- Det er tragisk og dybt problematisk for integrationen, at et flertal af muslimer i Danmark ikke står vagt ved grundlæggende danske værdier som ytringsfriheden. Meldingen viser, at vi har et stort problem med den demokratiske integration blandt mange muslimer, et problem som vi fra politiske side af må og skal tage hånd om, siger Venstres Udlændinge- og Integrationsordfører Karsten Lauritzen.

Muslimer skal have kristendomskundskab

Det andet regeringsparti, De Konservative, reagerer også skarpt på undersøgelsens resultat.

- Ytringsfrihed og demokrati er blandt de grundlæggende værdier, som hele vores samfund hviler på. Derfor er det skræmmende, at muslimer i Danmark har så ringe respekt og forståelse for dem, udtaler De Konservatives integrationsordfører Helle Sjelle.

Hun mener at forståelse af, hvordan et demokrati fungerer starter med sproget.

- Derfor skal vi sikre, at børn med udenlandsk baggrund ikke vokser op uden at kunne tale dansk. Vi bør også én gang for alle fjerne de fritagelsesparagraffer, der i dag gør, at man kan undgå kristendomsundervisning i folkeskolen. Kristendom er et kulturbærende fag, som ingen skal kunne undslå sig. Samtidig må alle kloge hoveder arbejde sammen om at øge demokratiforståelsen blandt voksne indvandrere - og det er åbenlyst et område, der bør have høj politisk og samfundsmæssig prioritet, siger Helle Sjelle i en kommentar til DRs undersøgelse.