V-ordfører ryster på hovedet over ny fejl i terrorsag

To af de sigtede i terrorsagen fra København blev ved en fejl bragt i det samme arresthus.

Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, kan umiddelbart ikke se, hvorfor to af de sigtede i terrorsagen skulle placeres i samme arrest. (© (c) DR)

Det giver umiddelbart ingen mening, at to af de sigtede i terrorsagen fra København fik lov til at dele arrest i godt en måned.

Det siger Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, efter det i går kom frem, at de to sigtede begge var blevet anbragt i Politigårdens Fængsel fra december 2015 til den 26. januar i år.

- For mig lyder det som en klar fejl. Normalt placerer man ikke to sigtede i samme arresthus, når de er sigtet i samme sag.

Hvordan kunne det ske?

- Ja, det må du ikke spørge mig om. Men jeg kan konstatere, at det er sket, og jeg håber da, at der var en god grund til det. Jeg døjer bare umiddelbart med selv at finde den, siger han.

Oplysningen kom frem under gårsdagens lukkede samråd om den såkaldte mobil-sag, hvor fire af de fem sigtede i terrorsagen har haft adgang til mobiltelefoner, mens de har siddet bag tremmer.

Ifølge justitsminister Søren Pind (V) blev den ene af de indsatte flyttet til et andet arresthus, da det gik op for Københavns Politi, at der var sket en fejl.

Preben Bang Henriksen, hvor alvorligt er det, at vi ser flere fejl i den her sag?

- Det er selvfølgelig problematisk, at der øjensynligt er sket fejl i den her højtprofilerede og dybt alvorlige sag.

Københavns Politi ønsker ikke at udtale sig om sagen, før en samlet redegørelse over forløbet ligger klar den 1. marts i år.