V: Skibsinspektør skal afsløre Scandinavian Star-gerningsmænd

Det svækker de nye oplysninger om Scandinavian Star-branden, at skibsinspektøren ikke vil afsløre gerningsmændene, mener Venstre.

Skibsinspektør Flemming Thue Jensen burde allerede i 1990 have fortalt om de oplysninger, han i dag er kommet frem med, siger Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen. (© (c) DR)

Det giver ingen mening, at den pensionerede skibsinspektør Flemming Thue Jensen ikke vil afsløre, hvem der satte ild til Scandinavian Star, hvis han rent faktisk ved det.

Det siger Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, efter skibsinspektøren har fortalt norsk TV 2, at det var to besætningsmedlemmer, der stod bag færgebranden i 1990.

Ifølge Ritzau vil han dog ikke afsløre flere detaljer, da han dermed vil afsløre identiteten på gerningsmændene.

- Det er en noget mærkværdig holdning, som svækker vidneudsagnet noget. Hvis man ved, hvem der har begået så alvorlig en forbrydelse, så nævner man vedkommende ved navn, siger V-ordføreren.

Flemming Thue Jensen var Søfartsstyrelsens hovedundersøger af de i alt fire brande, der var på skibet, og han afgav forklaring i Sø- og Handelsretten fire dage efter, de havde fundet sted.

Ifølge Politiken havde styrelsens ledelse kun givet ham mandat til at tale om tiden op til og under hovedbranden. Derfor kunne han ifølge eget udsagn ikke fortælle oplysningerne der.

Men det holder ikke, mener Preben Bang Henriksen.

- Han udtalte sig under straffeansvar, og der kan man ikke være bundet af nogen tavshedspligt over for så stor en forbrydelse.

V-ordføreren vil ikke tage stilling til, om der skal laves en dansk undersøgelse af sagen, som flere pårørende har efterlyst.

- Hvis der er tale om nye, valide oplysninger, er det klart, at man må overveje, om hele undersøgelsen skal gå om.

Facebook
Twitter