Vaccinegeneral Thomas Senderovitz stopper midt i udrulningen: 'Det har ikke været noget nemt valg'

Han begynder hos Novo Nordisk i maj.

Thomas Senderovitz har sidste arbejdsdag i dag. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

Efter utallige pressemøder om udrulningen af coronavaccinerne er Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz, blevet verdensberømt i Danmark.

Men nu skifter han job.

Sundhedsministeriet og Lægemiddelstyrelsen oplyser, at Senderovitz har sidste arbejdsdag i dag, inden han begynder i en stilling som såkaldt "senior vice president" i medicinalselskabet Novo Nordisk.

Og netop fordi det er et job i medicinalbranchen, stopper han allerede i dag.

- Det er med en ordentlig klump i halsen, at jeg har valgt at søge nye udfordringer. Det er ikke altid muligt at planlægge, hvornår nye muligheder dukker op.

- Det har ikke været noget nemt valg, da jeg forlader en fantastisk arbejdsplads. Lægemiddelstyrelsen står sammen med de øvrige sundhedsmyndigheder fortsat over for en stor opgave med håndteringen af covid-19, siger han i en pressemeddelelse.

Heunicke takker for indsatsen

På Twitter kvitterer sundhedsminister Magnus Heunicke (S) for samarbejdet.

- Vi har kæmpet side om side, siden pandemien ramte. Dengang stod det klart, at vaccinerne skulle bringe os mod normalen. Med stor faglighed har du været med i de afgørende beslutninger, der har sikret Danmark sikre og effektive vacciner. Tak for din store indsats, Thomas, skriver han.

Thomas Senderovitz nåede at være direktør for styrelsen i fem år. I en supplerende afskedssalut på Twitter sender han en ros mod sine snart tidligere ansatte, som han kalder "geniale".

Åbenhed og synlighed

Traditionelt er chefen for Lægemiddelstyrelsen ikke et vildt kendt ansigt i den brede offentlighed, men det har coronapandemien naturligvis ændret markant, som vaccineudviklingen er skredet frem.

pressemøder har han prædiket åbenhed om eventuelle bivirkninger, og Lægemiddelstyrelsen har øget sin tilstedeværelse på de sociale medier.

Senest på TikTok, hvor Senderovitz viste rundt i Lægemiddelstyrelsen og fortalte brugerne, som primært er unge, om dagligdagen i styrelsen, ligesom han også har været en flittig bruger på Twitter.

Mette Aaboe Hansen konstitueres som direktør i Lægemiddelstyrelsen indtil videre.

Styrelsen oplyser, at Mette Aaboe Hansen er uddannet jurist og har haft en række forskellige lederstillinger i Lægemiddelstyrelsen, senest som faglig direktør for Center for Lægemiddelgodkendelse og Overvågning.

DR har forsøgt at få en kommentar fra Lægemiddelstyrelsen, men det har endnu ikke været muligt.

Thomas Senderovitz var gæst i Ugens Gæst på P1 i december.