Vaccinekalenderen fremrykkes: Nu skal de 12-15-årige vaccineres allerede i juli

De 30-34-årige får tilbudt vaccine flere uger tidligere, efter vi har købt vacciner fra Rumænien.

De 12-15-årige bliver tilbudt vacciner allerede i uge 29. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

Det var en meget begejstret sundhedsminister, der denne uge annoncerede, at vi har købt 1,17 millioner vaccinedoser af Rumænien. Nu kan man se den konkrete effekt af indkøbet.

Flere aldersgrupper kommer markant hurtigere til i den vaccinationskalender, som Sundhedsstyrelsen netop har offentliggjort.

Det er særlig gode nyheder for de 30-34-årige, der hidtil har kunnet se frem til først at være færdigvaccinerede midt i september.

Nu kan den gruppe regne med at blive færdige i slutningen af august.

For første gang er de 12-15-årige også inkluderet i vaccineplanen. Sundhedsstyrelsen besluttede sidste måned, at de også skal tilbydes vaccine.

Efter planen skal de første af børnene tilbydes vaccine allerede i uge 29. Det er den uge, der begynder den 19. juli.

- Der kommer rigtig mange vacciner til Danmark i den kommende tid. Det gør, at vi nu kan fremrykke vaccination af de 30-34-årige. Lige præcis den gruppe har jo ventet længe og tålmodigt, og det er en stor glæde, at vi har fået mulighed for at rykke deres vaccination frem, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst.

Vaccinationskalenderen er gentagne gange blevet ramt af forsinkelser. Beslutningerne om at holde vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson ude af det offentlige vaccinationsprogram har især påvirket planen. I den seneste plan fra 1. juni ville de 30-34-årige først være færdigvaccinerede i uge 36.

Nu er alle grupper sat til at være færdige i uge 34.

Facebook
Twitter