Vagn købte sit første TV i 1951

22 år gammel købte Vagn Gjerlang sit første TV - før butikkerne solgte TV apparater. I dag ser han TV på en 62" fladskærm.

(Foto: Kim Scholer © Kim Scholer)

I dag er han 83 år gammel og ser nyhederne og TV serier på den store fladskærm på 62". For 60 år siden var han en af de første, som købte et TV. Inden de var kommet i butikkerne.

- Jeg sad og læste radioprogrammer, da jeg opdagede en lille omtale af TV-programmer og tænkte det er så gu' da spændende, så jeg ville da have et TV, fortæller Vagn Gjerlang til DR Nyheder og fortsætter:

- Jeg købte et 17" TV af en privatmand. Han havde det ikke i nogen kasse, det stod på nogle trælægter, og antennen sad på skorstenen. Apparatet hed Ampera, husker jeg.

- TV'et kom hjem i mit lille hus, og min far, der var snedker, lavede en fin trækasse til det. Kassen blev malet hvid, og jeg satte antennen op på skorstenen.

Fik 20 nye venner til TV-komsammen

Da det var meget nyt og anderledes med et TV i stuen, fandt nye venner vej til Vagns stue - de ville se fjernsyn.

Han husker mange aftenener, hvor de sad 20 mennesker forsamlet om den lille kasse med billeder.

- Især husker jeg, da vi så den nye britiske dronning Elizabeth, da hun lige var blevet dronning. Og senere selve kroningshøjtideligheden, beretter Vagn Gjerlang.

Han mener, at han er en af de første og nulevende licensbetalere. Hans søsters veninde fortalte ham for 60 år siden, at han skulle betale licens. Og det har han gjort siden.

Det første TV blev siden solgt, og han købte et nyt og større. Han har ikke tal på, hvor mange TV han har haft. Men det er en del.

Han ser nyhederne hver dag og nogle gange TV-serier. Tidligere var det også film, men det er blevet for svært at læse underteksterne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter