Om lidt er der valg i Grønland: Men hvor meget ved du egentlig om verdens største ø?

Test her, om du kan score 15 rigtige i viden om Grønland.

Der er parlamentsvalg på Grønland den 6. april.

41.000 stemmeberettigede går derfor lige nu rundt og overvejer, hvor de skal sætte krydset.

Emner som arbejdsløshed og sociale problemer er blandt dem, der optager politikerne under valgkampen, hvor der også bliver snakket meget om et mineprojekt, der kan blive afgørende for landets fremtid.

Minen skal ligge på Kvanefjeld i det sydlige Grønland, og det udenlandske firma, der står bag, mener, de kan skabe mere end 700 nye arbejdpladser i den nærliggende by, hvor mange mangler noget at lave.

Firmaet, Greenland Minerals, fortæller, at de vil kunne sende milliarder af kroner ud i samfundet de næste mange år, hvis de får lov at grave jordarter ud af fjeldet, som er ekstremt efterspurgte i hele verden og derfor meget værdifulde.

De bruges blandt andet til produktion af labtops, telefoner og elbiler.

Men gravearbejdet fører angiveligt ikke kun positive effekter med sig. Nogle mener, at den smukke og helt unikke natur bliver ødelagt, når der pludselig skal være plads til tung industri.

Måske er der en risiko for, at drikkevandet bliver forurenet, og hvad med landbruget og alle de får, der lever på sletterne? Bliver livet forandret til det bedre eller til noget, du ikke kan genkende?

Nogle partier i Landstinget går ind for at sætte gang i arbejdet på Kvanefjeldet, hvor de omtalte mineraler befinder sig, mens andre er imod.

De grønlandske stemmer kommer derfor til at blive afgørende for fremtiden på en måde, man aldrig har oplevet før.

Det kan meget vel blive det mest afgørende parlamentsvalg nogensinde.

Følg valget på dr.dk og i tv

DR sætter i dagene frem mod valgdagen fokus på Grønland. Du kan følge det hele her på dr.dk og i tv, og som noget af det første kan du teste din viden om Grønland i den her quiz.

Find svaret på det og 14 andre spørgsmål herunder:

Opdateret mandag den 29. marts: I spørgsmålet om Thulebasen havde vi desværre fået angivet et forkert årstal som det rigtige svar. Det er nu opdateret. DR beklager fejlen.