Valgplakat udløser eksklusion af DF-kandidat

Sloganet på valgplakaterne gik over stregen. Nu er DF-kandidat i Solrød fortid i partiet.

Per Hauge vil fortsat være opstillet for Dansk Folkeparti. Det er nemlig for sent at lave kandidatlisterne om. (Foto: Bo Nygaard Larsen)

Sloganet på de valgplakater, som byrådsmedlemmet Per Hauge fra Dansk Folkeparti i Solrød har hængt op, er over stregen.

Det mener Jens Fiskbæk, som er formand for Dansk Folkepartis lokalforening i Solrød og øverst på DF-listen ved kommunalvalget.

Han fortæller til Sjællandske, at partiet har ekskluderet Per Hauge for illoyalitet bare tre uger inden kommunalvalget 21. november.

Per Hauge skriver blandt andet på sin valgplakat, at nummer et og to på Dansk Folkepartis liste i Solrød er den uægte vare.

- Hvorfor bruge din stemme på den uægte vare = nr. 1 og 2 på DF liste, når du med byrådsmedlem Per Hauge - nummer 3 på listen kan få den ægte lokalpolitiker, lyder Per Hauges slogan på valgplakaten.

Det ordspil blev for meget for Jens Fiskbæk, som rettede henvendelse til Dansk Folkepartis hovedbestyrelse.

Her var man heller ikke i tvivl, da man så plakaterne og Hauges budskab.

- Per er blevet ekskluderet med omgående virkning for illoyalitet. Jeg har aldrig set noget, der bare minder om hans plakater, siger Jens Fiskbæk til Sjællandske.

Per Hauge fortsat opstillet

Det er dog for sent af lave kandidatlisterne om, når de først er indleveret, derfor vil Per Hauge fortsat være opstillet for Dansk Folkeparti.

Han kan derfor godt blive valgt ind i byrådet, men i så fald kommer han ikke til at sidde for Dansk Folkeparti.

Det betyder, at vælgerne mindst tre steder i landet kan stemme på politikere, som ikke længere er kandidater for deres parti.

I København har den tidligere radikale integrations- og beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev trukket sig fra posten som politisk leder og spidskandidat for partiet.

Og i Frederikssund har Nye Borgerlige ekskluderet sin spidskandidat, fordi han har talt for sterilisation af muslimske rohingya-flygtninge i Bangladesh.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk