Vandmasser oversvømmer veje og kældre i Sydjylland

I Jylland og på Fyn melder politiet om flere oversvømmede veje og opfordrer bilister til at køre forsigtigt.

Der meldes om oversvømmelser flere steder i Jylland og på Fyn efter et voldsomt regnvejr fredag. (Arkivfoto)

Myndighederne kæmper fortsat med de store vandmasser i Jylland og på Fyn, der har spredt sig ud over veje og fundet vej til kældre.

Det fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Ivan Gohr Jensen lørdag morgen.

- Trafikken har været forulempet. Der har står vand på kørebanerne rigtig mange steder i vores politikreds. Med undtagelse af Varde er samtlige kommuner er ramt, lyder det.

- Viadukter har været oversvømmet og biler har siddet fast, tilføjer vagtchefen.

Sydjylland og Fyn blev ramt af store regnmængder fredag aften. Siden har politikredsen fået op mod 50 henvendelser om alt fra oversvømmede kældre, haver, sommerhusgrunde og kolonihaver til veje, viadukter, kloaker og sluser ved strande, men ingen er kommet til skade i området som følge af vejret.

På Hoptrup Hovedvej ved Haderslev har vandmasser desuden skyllet skrænten væk, så kørebanen er undermineret, oplyser vagtchefen:

- Det har været nødvendigt at spærre kørebanen af i nordlig retning, men det er fortsat muligt at passere.

Vand pumpes væk i Vejle

Ifølge vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jørn Bystrup, har myndighederne i løbet af natten forsøgt at pumpe vand væk fra den centrale del af Vejle.

- Det er ved at være nogenlunde løst i Vejle by. Her er det fortsat kun Gormsgade, der er afspærret. De andre veje er blevet åbnet igen, men syd for Vejle har vi fortsat problemer med sporadiske vandstigninger i viadukter, sagde han til Ritzau kort efter klokken fem.

På motorvej E45 omkring Kolding og Vejle har der været en del færdselsuheld. Ifølge Jørn Bystrup har Sydøstjyllands Politi fået omkring 25 anmeldelser om færdselsuheld i løbet af fredag aften og omkring fem anmeldelser i løbet af natten til lørdag.

- Der er tale om uheld som følge af akvaplaning. Altså hvor bilen mister vejgrebet, fordi den kører oven på vand, sagde han natten til lørdag og påpeger, at der udelukkende er tale om materielle skader. Ingen personer er kommet noget til.

Hos Fyns Politi opfordrer vagtchef Hans Jørgen Larsen bilister til at køre forsigtigt.