Vandpibecafé har før spillet rolle i bandekonflikt: Maskerede mænd ville angiveligt dræbe rivaler

Bandemedlemmer kom ifølge politiet sidste år ind i caféen med trukne skydevåben.

Der var ikke nogen, som kom til skade i nattens eksplosion. (© (c) DR)

Tre medlemmer fra banden Brothas trængte i september sidste år ind på vandpibecaféen Café Arguileh midt i åbningstiden for at forsøge at dræbe deres rivaler.

Selv samme café blev i nat udsat for en eksplosion.

I anklageskriftet mod de bandemedlemmerne kan man læse, at de ifølge politiet gik rundt med trukne våben og maskering for at finde rivaler fra bandegrupperingen NNV, som de lå i konflikt med dengang og også er i konflikt med i dag.

De tiltalte havde påforhånd aftalt, hvem der skulle begå drabene, men de fandt ikke frem til nogen af deres rivaler. Derfor forlod de caféen og kørte væk fra stedet med flere andre bandemedlemmer, der også er tiltalt i sagen.

Sagen begynder ved retten i december.

Desuden blev vandpibecaféen i september i år ifølge DR Nyheders oplysninger ransaget af politiet. Ifølge DR Nyheders oplysninger havde ransagningen relation til efterforskning i bandemiljøet.

Disse sager er interessante, da Café Arguileh i nat altså endnu en gang dannede rammen om en episode, som ifølge politiet kan kobles til bandekonflikten mellem grupperingerne NNV og Brothas.

Politiet holder kortene tæt ind til kroppen

Klokken 02.47 fik politiet nemlig en anmeldelse om en eksplosion, og her til morgen fortalte politiet, at der var kastet en håndgranat mod caféen.

Og netop det fakum, at episoden fandt sted på Café Arguileh, bestyrker politiets mistanke om, at den har relation til bandekonflikten.

- Vi har tidligere set lige præcis dette område ramt i forbindelse med bandekonflikten. Den aktuelle café har vi set ved en konflikt sidste år, hvor der har været nogle gæster tilhørende bandemiljøet, som så er blevet opsøgt af modparten, siger politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi.

Hvad er jeres teori om, hvorfor det er netop denne vandpibecafé, som er udsat for en eksplosion?

- Det er sådan, at personer i bandemiljøet af og til tager ophold på nogle kendte caféer. Og det kan en modpart godt finde anledning til at markere sig over for. Vandpibecaféen og dem, der driver den, behøver ikke nødvendigvis at have noget med det at gøre, siger Torben Svarrer.

Han ønsker ikke at udybbe yderligere, hvordan politiet kobler nattens eksplosion til konflikten.

Eksplosionen i nat er langt fra den eneste, som har hærget hovedstaden siden februar. Af de flere end 15 eksplosioner kan mange af disse kobles til konflikten, har politiet tidligere oplyst.

Tv-billeder fra stedet viser ødelæggelserne: