Vandrutsjebane-entusiast og mor til to jubler over nyt vandland

Christine Kastrup glæder sig over kæmpe badelandsplaner i Høje Taastrup.

Vandrutsjebane-entusiasten Christine Kastrup jubler over udsigten til et nyt kæmpevandland i Høje Taastrup i udkanten af København.

- Jeg har lige været inde og tjekke det ud på nettet, for det lyder fuldstændig sindssygt, siger 36-årige Christine Kastrup.

Udover at være meget glad for vandrutsjebaner arbejder hun som teamleder på Københavns Universitet, bor i København og er mor til to.

- Det bliver super fedt. Det er helt sikkert, at det bliver et sted, vi kommer til at tage hen i weekenderne og have det sjovt, siger hun.

Christine Kastrup elsker vandrutsjebaner og har brugt mange feriedage i vandlande rundt om i Europa - også inden hun fik sine to børn på fire og syv år.

Vandrutsjebaner er super sjove

Men hvorfor er vandlande så fede?

- Det er super sjovt at rutsje i vandrutsjebaner, og man får et kæmpe adrenalinkick ud af det. Man overskrider grænser, hver gang man prøver en ny vandrutsjebane, siger Christine Kastrup.

Hun har sammen med sin mand besøgt vandlande i Grækenland, Frankrig, Portugal, Holland, Tyskland, Skotland, Sverige og på Malta - også inden parret fik deres to børn på fire og syv år.

- Det vigtige for et godt vandland er selvfølgelig, at der er vandrutsjebaner til enhver smag. Både de vilde og hurtige, men også nogle til børn, siger hun.

Christine Kastrup husker tilbage på vandrutsjebaner, hvor hun har kørt sammen med andre og om kap. Hvor hun har fået blå mærker og hudafskrabninger.

Hun fortæller om vandrutsjebaner, hvor hun har haft hjelm på, fordi rutsjebaneturen sluttede med en flyvetur i luften.

Hun har også engang prøvet en vandrutsjebane formet som en tragt, hvor hun røg ned i hullet i midten, da farten tog af.

Men alt skal ikke være vildt.

- Der skal være noget til de helt små, så de små børn kan lære at køre i vandrutsjebaner, siger hun.

Parret og deres to børn har besøgt mindre vandlande i Sverige og Tyskland sammen. Her har børnene kigget på, mens forældrene har prøvet vandrutsjebanerne.

Det betyder også noget Christine Kastrup, at vandlandet giver en følelse af sommer.

- Det er også vigtigt, at der er nogle gode områder, hvor man kan sidde og hygge sig, spise mad og få en følelse af at være sydpå, siger hun.

  • Skitser viser, hvordan aquaparken - eller vandlandet - i Høje Taastrup kan komme til at tage sig ud.
  • Skitse viser, hvordan aquaparken - eller vandlandet - i Høje Taastrup kan komme til at tage sig ud.
1 / 2

Første etape klar i 2020

Det er private investorer, der planlægger at bygge det kæmpe vandland i Høje Taastrup.

Byggeriet skal ske over fem etaper, skriver Børsen og sn.dk.

Spadestikket til første etape af vandlandet bliver efter planen taget til oktober. Første etape skal stå klar inden 2020.

Her vil besøgende kunne boltre sig i vandlandet eller i de tilknyttede ferieboliger, butikker og restauranter, som samlet set kommer til at fylde 81.000 kvadratmeter.

Altså et forlystelsesområde på størrelse med Tivoli.

Selve vandlandet skal efter planen være 11.700 kvadratmeter i første etape af byggeriet, skriver Børsen. Dermed forventes det at blive lidt større end vandlandet i Lalandia Billund, der er Skandinaviens største.

Hvis drømmene holder, og alle fem etaper bliver bygget, skal den endelige forlystelsesby efter femte etape være 360.000 kvadratmeter stor - altså over fire gange Tivolis areal - med et badeland på 36.500 kvadratmeter.

Forventer succes

Når Christine Kastrup har besøgt badelande rundt om i Europa, har det ofte været i forbindelse med en storbyferie, hvor parret har kombineret storbyen med en dags leg i et vandland.

Derfor tror hun også, at det bebudede vandland i Høje Taastrup kan blive en succes.

- Høje Taastrup ligger meget centralt, så jeg tror, det bliver en succes, siger hun.

- Der er mange turister, som kommer til København for at holde ferie, og jeg tror godt, man kan trække dem ud til Høje Taastrup for at have det sjovt, lyder det.

Dermed vil det nye vandland ifølge Christine Kastrup kunne tilbyde noget andet end Lalandia i Rødby og Billund.

Hun håber, at man kan få årskort til det kommende vandland.

Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K), viser rundt på den mark, hvor den nye ferieby med vandland efter planen skal ligge:

FacebookTwitter