Vandskade for millioner i DR Byen

Nattens regnsskyl ødelagde for millioner i DR Byen. Vandet steg op i kælderen. Blandt andet blev fire Steinway-flygler ødelagt. Det er stjette gang DR Byen rammes af oversvømmelser.

Fire Steinway-flygler, tre hammond-orgler og fire klaverer blev totalt ødelagt af nattens oversvømmelser. (Foto: Preben Jensen © DR)

Nattens voldsomme regnskyl over Københavnsområdet gav store oversvømmelser i DR Byen, hvor der skete skader for et millionbeløb.

I mange kælderrum stod vandet i op til en meters højde. Vandet pressede døren op til et opbevaringsrum, hvor der stod fire Steinway-flygler, tre hammond-orgler, fire klaverer, to keyboards og en gammel lirekassevogn. Alt blev ødelagt.

MediaLinks:

Vand i ti kælderrum

Derfra skyllede vandet som en flodbølge ud i den øvrige kælder og oversvømmede ti store kælderrum, hvor der opbevares kostumer, dekorationer og rekvisitter.

- Det er simpelthen forfærdeligt, siger projektleder Berit Bøgelund til DRs interne blad, DRåben.

Intet afløb i kælderen

Det er sjette gang DR Byen er ramt af oversvømmelser. Sidste gang var for blot en måned siden. I august sidste år var der vandskader for over en million kroner. Før da forårsagede en oversvømmelse skader for 180.000 kroner.

Problemet med DR Byen er, at der ikke er nogen afløb i kældrene, og der er heller ikke nogen alarm.

- Nedløbsrørene i DR Byen løber inde i bygningen i stedet for udenpå, og derfor er der ekstra stor fare for vandskade, siger Tanja Lauridsen, der er chef for DR Visuelt Udtryk. Hun tilføjer, at der heller ikke er nogen forsikring.

Facebook
Twitter