Varsel om skybrud: Husk paraplyen, hvis du skal ud at se kronprinsens karettur

DMI melder om muligt skybrud over hovedstaden og dele af Sjælland i dag.

Temperaturen kravler op på mellem 22 og 27 grader i dag. Og så kan københavnere og sjællændere se frem til måske ganske meget regn. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Husk at tage en paraply med, hvis du skal se kronprinsen køre i karet i Københavns gader i aften.

Der er nemlig risiko for skybrud hovedstaden, melder DMI.

Varslet gælder for klokken 13 og gælder både hovedstaden og Nordsjælland.

Det er dog endnu for usikkert at sige noget om, hvorvidt regnen vil hamre ned over fremmødte og karet med kronprinsepar, siger Thyge Rasmussen, der er vagthavende ved DMI.

- Vi kan håbe, at det ikke rammer, men vi er i kontakt med kongehusets staldmester. Hvis de vælger at køre i åben karet, kan den vel blive som et badekar, siger han.

Varm dag - igen

Det mulige skybrud dannes over Sydsverige og driver vestpå over middag. Det kan også ramme det øvre Sjælland og den østlige del af Fyn, men Jylland går ram forbi, melder DMI.

Ifølge Thyge Rasmussen kan der komme torden og lokalt 15 millimeter regn på en halv time. Der er risiko for op til 25 til 30 millimeter regn i alt.

- Men det er svært at udpege på forhånd, hvor der vil falde mest regn, for det er jo små begrænsede områder, det rammer. Men det bygger op her i løbet af formiddagen, siger Thyge Rasmussen.

Først klokken 19.30 i aften kører kronprins Frederik og kronprinsesse Mary af sted fra Frederik d. 8.’s palæ til Christiansborg i karet til gallataffel.

- Vi kan ikke udelukke, at det stadig vil regne på det tidspunkt, siger Thyge Rasmussen.

- Men hvis man skal ud i aften, er det en god idé at tage en paraply med.

Selv om der er mulighed for en hel del regn i dag, fortsætter det varme maj-vejr. Termometeret kravler op på mellem 22 og 27 grader.

Facebook
Twitter