Vase-hungrende danskere bliver gjort til grin på Twitter

Efterspørgslen på jubilæumsvasen fra Kähler er nu så stor, at den sælges til mindst 1000 kroner på Den Blå Avis.

Der er lavet vaser og kunsthåndværk hos Kähler i Næstved gennem 175 år. Jubilæet fejres med en vase, der nu er udsolgt. (© Kähler Design A/S)

- Med dagens efterspørgsel fra 16.000 danskere, er der desværre ikke vaser til alle. Dagen igennem kan vi se, at mange tusinde har forsøgt at købe vasen, og det har lagt vores systemer ned.

Sådan lyder det i et af de første opslag, hvis man besøger Imercos Facebook-side i disse dage.

Og går man længere ind på siden, kan man se, at både opslaget og Imercos Facebook bliver overdænget med sure kommentarer fra danskere, der skælder ud på Imerco og dennes webshop.

En 20 centimeter høj blomstervase med tværgående messingstriber skaber i disse dage tumultagtige tilstande i den danske isenkræmmerbranche og på de sociale medier.

Vasen - en 175 års jubilæumsvase fra Kähler, som er sat til salg i et begrænset antal, meldes udsolgt flere steder - og efterspørgelsen er nu så stor, at den sælges til 1000 kr. på blandt andet Den Blå Avis.

Desperate danskere bliver gjort til grin

I den modsatte lejr har stormen på Imercos Facebook nu også fået kreative sjæle til tasterne.

Under hashtagget #Vasegate på Twitter deler brugerne således lige nu billeder, kommentarer og jokes, der gør grin med de desperate danskeres forsøg på at få fat i den eftertragtede jubilæums-vase.

- Er din dag lidt træs? Så sving forbi Imercos Facebook - der er altid nogen, der har det værre, lyder det blandt andet fra Louise Kringelum.

Imercos svar på en One Direction-koncert

Hos Imerco havde de slet ikke forudset den store efterspørgsel på jubilæumsvasen, da de satte den salg i butikkens webshop, siger Lotte W. Præsgaard, marketings- og kommunikationschef i Imerco, til tv2.dk.

- Det her er isenkrambranchens svar på en One Direction-koncert. Vi har hele tiden gjort opmærksom på, at der var et begrænset antal vaser, og vi har løbende holdt vores kunder orienteret. Men det er kommet bag på os, at der var så stor interesse, siger hun til tv2.dk.

Herunder kan du læse nogle af de sjove kommentarer til den store efterspørgsel, som i disse dage bliver delt på de sociale medier: