Vejarbejde på travl motorvej: Bilister fanges i flaskehals

E45 skal udbygges fra fire til seks spor mellem Skanderborg S og Aarhus S.

De røde baglygter vil for alvor komme i brug her ved motorvejssammenfletningen ved Aarhus Syd, hvor vejarbejdet starter. (Foto: Frederik Dupont © (c) DR)

Myldretiden er en endnu større tålmodighedsprøve for bilisterne på en af Danmarks travleste motorveje, Østjyske Motorvej, her til morgen.

Der skal bygges to ekstra spor på det trafikale knudepunkt, og i første omgang påvirker det især strækningen mellem Skanderborg og Aarhus i sydgående retning.

Vejdirektoratets entreprenør arbejder i midterrabatten, og derfor bliver hastigheden i første omgang nedsat til 80 km/t.

- Det kommer tydeligvis bag på mange bilister, som må slå bremserne i, fortæller DR Nyheders reporter, Frederik Dupont.

Det omfattende vejarbejde med indsnævrede spor, hastighedsnedsættelse og kortere flettestrækning sker for at afhjælpe det stigende pres på motorvejen, som bliver værre år for år.

- Vi forventer med det her tiltag vil tage toppen af morgen- og eftermiddagsmyldretiden, siger Robin Højen Madsen fra Vejdirektoratet.

Det er især ved motorvejskrydset her, at der vil opstå trafikale problemer. (© dr)

Bilisterne får dog lov at strække speederfoden en enkelt gang midt i køkørslen, forklarer han.

- Vi holder cirka fire km fri for vejarbejde midt på hele strækningen, hvor hastigheden sættes op til 110 km/t. Det gør vi for at give et ”pusterum” i vejarbejdet og for at få skabt luft i trafikken igen, og endelig vil vi se, hvordan trafikken arter sig med omlægningerne og hastighedsnedsættelsen, inden vi går i gang med den midterste etape.

(© Vejdirektoratet (c))

I alt bliver der investeret ca. 8,2 mia. kr. i det østjyske motorvejsnet over en 15-årig periode, frem til omkring 2030.

FacebookTwitter