Vejdirektoratet: Pas på tåge og glatte veje i morgentrafikken

Skal du køre bil her til morgen, bør du være forsigtig.

Særligt i Sønderjylland og på Fyn og Sjælland kan der være glat og tåget. Arkivfoto (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Det har været frost i nat, og det kan betyde glatte veje her til morgen mange steder i landet. Derfor opfordrer Vejdirektoratet bilister til at køre forsigtigt.

- Man skal være opmærksom her til morgen. Der ligger stadig is og sne mange steder fra snevejret i går, og når temperaturen er omkring frysepunktet, kan det godt give glatte veje mange steder, siger Camilla Eghøj, vagthavende i Vejdirektoratet.

Foreløbig har Vejdirektoratet fået meldinger om glatte veje på Midt- og Vestsjælland, Fyn, Sønderjylland og Østjylland.

Tågerisiko: Sigtbarhed ned til 100 meter

Desuden advarer DMI om, at der frem til klokken 8.00 kan være tåge i den sydlige del af landet med sigtbarhed ned til 100 meter.

Der er tågerisiko i Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster, Fyn, Køge Bugt, Lejre, Roskilde, Sønderjylland, Billund, Trekantområdet, Høje Taastrup og Vejen.

- Det vigtigste er selvfølgelig at holde rigtig god afstand til de andre bilister. Både på grund af glatte veje og på grund af tågen. Desuden skal man selvfølgelig tilpasse sin hastighed til omstændighederne, siger Camilla Eghøj fra Vejdirektoratet.

Facebook
Twitter