Vejrværts evner sat på prøve: Femdøgnsprognose overtaget af børn

Vejrvært måtte ty til fortiden som lærer, da han skulle undervise i at lave en vejrudsigt.

Vejrvært Christian Jon Cherry blev for en stund ført tilbage i klasselokalet som lærer, da han skulle undervise en flok børn i at lave en vejrudsigt.

DR Vejrets rundtur langs Margueritruten nåede i går til Lolland, hvor 'Vores Vejr' blev sendt fra Kragenæs.

- De klarede det rigtig godt. Men jeg synes, det er svært at vise dem det. Det handler om, at man skal give et sikkerhedsnet, hvor det er ok at fortryde, men jeg presser også lidt på for at få dem til at tage et lille skridt ad gangen, siger Christian Jon Cherry.

Han fik hjulpet dem i gang, og Berta, Alma, Siff og Rosa, der alle er på sommerferie i Kragenæs, fik kørt femdøgnsprognosen igennem.

- Målet med det var, at de følte sig trygge og prøvede at kigge ind i kameraet. Man kan mærke på dem, at de går op i vejret, og de synes, det er vigtigt, siger han og fortsætter:

- Og nogle gange kunne jeg høre mine vendinger i deres præsentation. Det er meget sjovt, at det smitter af.

Fra lærer til vejrvært

Inden Christian Jon Cherry blev vært på DR Vejret underviste han på flere københavnske skoler i mange år.

Helt nøjagtig fra 1997 til 2016. Han blev uddannet lærer i 2001, og et af hans hovedfag var geografi. Det var dengang, at han fik interesse for metrologi.

Efter flere år som lærer kom han til DR, hvor han først var vært på P8 Jazz og i 2016 begyndte i et barselsvikariat på vejret.

Han har været vild med det lige siden, men nogle gange kan han godt savne at undervise.

- Jeg elsker at være i en klasse og være sammen med en masse børn, der er sultne efter at lære og har tillid til en. Og det at skabe et fysisk og psykisk rum, hvor der er plads til fejl, og man støtter hinanden, siger han og fortsætter:

- Det kan godt være lidt ensomt at stå i studie, så det er virkelig dejligt at komme ud og snakke med mennesker og møde dem og tale om vejret. Det er meget inspirerende. Det giver rigtig meget at møde seerne. Det er enormt spændende at fortælle folk om vejret og føre dem bag kulissen.

I aften sender vejr-karavanen fra Stubbekøbing og i morgen går turen til Grøn Koncert ved Tiøren på Amager.

Facebook
Twitter