Velorganiseret røveri ved bank

Røvere bevæbnet med automatvåben har gennemgørt et velorganiseret røveri ved en bank i Valby. Først gik røverne efter en pengetransport og så efter banken. Det er uklart, hvad udbyttet er.

Politiet blev stoppet af sømmåtter, som bankrøverne havde lagt ud. (Foto: © Christian Nordkap, DR)

Få minutter før Jyske Bank på Valby Langgade skulle åbne, ankom en pengetransport til filialen. Og på det tidspunkt - klokken 09.27 - gik fire mænd i gang med et velplanlagt og dramatisk røveri.

Ifølge Københavns Politi kom to mænd bevæbnet med hhv. pistol og et automatgevær frem og slog chaufføren ned. De stak bagefter af i pengetransporten.

- Derefter tiltvang de sig adgang til bankfillialen, hvor de kun fik et mindre beløb, siger efterforskningsleder Dan Sørensen.

To røvere forsvandt i pengetransporten og to andre flygtede på motorcykel.

- De har smidt sømmåtter ud, som var lænket til lygtepælene. Samtidig har de også smidt romerlys i krydsene og strøet partisansøm efter sig, fortæller politiets vagtleder på Politigården.

Pengetransporten fundet

Motorcyklen blev fundet på Vestre Kirkegårds Allé. Røverne brugte også en sølvfarvet varevogn som flugtbil, og den blev fundet i Scandiagade i Sydhavnen. Også pengetransporten er fundet igen. Politiet ved ikke, hvad røverne derefter er flygtet i.

- Men vidner har set aktivitet i Søndermarken forud for røveriet, så der har man åbenbart opholdt sig, mens man forberedte sig, siger vagtlederen.

En ambulance er kommet til stedet. Ifølge Stine Jensen, der er sikringskonsulent i Jyske Bank, er ingen kommet fysisk til skade.

- Men medarbejderne er meget medtagede, siger hun.

Røvernes hjælpere smed sømkæder fra en varebil, som derefter blev brændt af. Foto: DR