Ven til død hjemløs: - Skal vi dø, fordi ambulancerne er for langsomme?

Peter Poul Larsens hjemløse ven og "grønlandske bror" døde ved Amagerbro metrostation mandag eftermiddag. Nu er han bange for, om andre venner skal dø, fordi ambulancerne er langsomme ved henvendelser om hjemløse.

- Hvad nytter det at ringe efter ambulancen eller politiet? De kommer alligevel aldrig, siger den hjemløse Peter Poul Larsen. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

- Det er lidt noget lort...

Den hjemløse Peter Poul Larsen er ked af det i dag.

Det er dagen efter, hans ven og "grønlandske bror" døde ved Amagerbro metrostation mandag eftermiddag, mens en ambulance var mindst 26 minutter undervejs.

- Hvad nytter det at ringe efter ambulancen eller politiet? De kommer alligevel aldrig, siger han med en resignerende stemme.

Hvad nu hvis det var mig?

I dag er der et stormvejr af bange tanker løs i hans spinkle krop.

Hvorfor tog det en time for dem at komme frem? Hvorfor skal tre personer ringe efter en ambulance? Og hvad nu... hvis det var mig?

Peter Poul Larsen kender andre gamle venner på gaden, som han nu bekymrer sig om.

- Skal de bare dø, på grund af at de er for langsomme til at reagere og sende en ambulance af sted?, spørger han.

- Vi er stadig mennesker

Peter Poul Larsen har flere gange oplevet, at politi og ambulance ikke kommer, når det drejer sig om en hjemløs.

- Jeg anskuer det sådan, at vi er nederst i hierakiet. Men vi er stadig mennesker, siger han.

Han har levet på gaden i 15 år og kommer på Morgencaféen for Hjemløse i København. Men før da var han brandmand og endda røgdykker.

- Jeg ved, at inden for de første fem minutter, skal man være afsted. Og helst fremme efter 10. Og at det i hvert fald ikke skal tage en time at rykke ud i København, mener Peter Poul Larsen.

Facebook
Twitter