Venstre: Der arbejdes på højtryk for at øge fængselsbetjentes sikkerhed

Politiet skal stresse bandemedlemmer, der chikanerer fængselspersonalet. Det mener Venstre.

En fængselsbetjent ved Statsfængslet i Nyborg blev for tre uger siden skudt på klos hold i benet. (Foto: Ernst van norde © Scanpix)

En række episoder om trusler mod fængselsbetjente i fritiden får Venstre og Dansk Folkeparti til at varsle øget fokus på sikkerheden.

- Regeringen tager den her situation dybt, dybt alvorligt. Jeg kan garantere for, at der bliver gjort noget. Jeg må bare sige, at den her regering kommer ikke til at føre en politik, hvor man kan terrorisere sig til bedre forhold for bandemedlemmer inde i fængslerne. Jeg tror, at en højere straf vil have en præventiv virkning, siger Preben Bang Henriksen, retsordfører for Venstre.

Han henviser til, at Folketinget før sommerferien vedtog en stramning af straffen for vold og trusler mod tjenestemænd.

Preben Bang Henriksen, tror du, at bandemedlemmerne tænker; uha, nu er straffen højere, så lader vi være med at lave trusler og chikane?

- Alternativet er endnu værre - enten ikke at gøre noget eller at gå i dialog med bandemedlemmerne. Det vil vi ikke acceptere, siger Preben Bang Henriksen.

Kan I gøre noget her og nu?

- Både Justitsministeriet og Kriminalforsorgen arbejder på højtryk. Der er en ekstra indsats i gang hos politiet - en indsats, jeg ikke kan komme nærmere ind på. Men vi kommer til at stresse og presse dem på alle tænkelige måder, siger Preben Bang Henriksen.

DF: Ingen dialog

Siden en fængselsbetjent ved Statsfængslet i Nyborg for tre uger siden blev skudt på klos hold i benet, er tilfældene af trusler og chikane mod fængselsbetjente i fritiden taget til.

Seks episoder er blevet meldt til politiet og er nu under efterforskning.

- Det er grotesk. Det er helt uacceptabelt, at man forfølger fængselsbetjente efter arbejde. Vi skal skærpe straffen for chikane og overfald, men vi skal også løfte fængslerne og sørge for, at der kommer de fængselsbetjente, der mangler, siger Per Kofod Poulsen, retsordfører for Dansk Folkeparti.

Men der her sker uden for fængslerne?

- Vi er nødt til at sørge for, at der bliver slået hårdt ned på det. Det gør vi ved at straffe folk endnu hårdere. Vi kan ikke gå i dialog med folk, der chikanerer vores fængselsbetjente. Den slags folk kan man ikke gå i dialog med.

Facebook
Twitter