Venstre trækker Afrika-opslag på Facebook tilbage: ’Ingen er for stor til at lave fejl’

Partiet indrømmer, at et Facebook-opslag, der påstår, at Socialdemokratiet prioriterer Afrika over velfærd, ramte ved siden af.

Et Facebook-opslag fra Venstre, der nu er trukket tilbage, skabte i dag røre på de sociale medier.

En manipuleret udgave af en digital plakat fra Socialdemokratiet, som Venstre står bag, er nu blevet trukket tilbage af partiet.

”Velfærd først”, står der med store bogstaver på Socialdemokratiets oprindelige plakat – på Venstres udgave, der nu er slettet, er der sat et stort, rødt kryds over ”velfærd”, der er blevet erstattet af ordet ”Afrika”.

Det kontroversielle slogan blev på Facebook akkompagneret af teksten ”Mette Frederiksen vil bruge flere penge i Afrika. Vi vil bruge flere penge på velfærden. Hvad foretrækker du?”.

Men nu har Venstre altså slettet opslaget igen.

- Nogle gange rammer vi ved siden af. Det gjorde vi i dag. Derfor har vi taget det meget omtalte opslag ned fra Facebook, skriver partiet på Twitter.

Opslaget er en henvisning til Socialdemokratiets formand Mette Frederiksens appel til, at Danmark går i spidsen for europæisk Marshall-hjælp til Afrika.

Men flere har på sociale medier kritiseret opslaget, der kommer kun en dag efter, at flere Venstre-politikere har deltaget i Danmarks Indsamlingen og takket for de mange penge, der er blevet samlet ind til hjemløse børn over hele verden.

- Really? Lars Løkke, da du talte om, hvor vigtigt det er at hjælpe til Danmarks Indsamlingen i går, var der ellers ikke et øje tørt!, skriver eksempelvis Socialdemokratiets Dan Jørgensen på Twitter.

Finansminister Kristian Jensen (V) takkede også for bidraget til gårsdagens indsamling, blandt andet på Twitter. Han erkender på samme medie, at Venstres opslag i dag var en fejl.

- Ingen er for stor til at lave fejl. Det er bare vigtigt også at kunne indrømme det, skriver han.

Facebook
Twitter