Venstrepolitiker: Ja til homoadoption

Folketingsmedlem Karsten Lauritzen fra Venstre vil gå imod regeringen og stemme for homoadoption, når lovforslaget skal førstebehandles i folketingssalen på tirsdag.

Karsten Lauritzen fra Venstre agter at stemme for homoadtoption i folktetinget på tirsdag. (Foto: Stine Kyø © P4 Nordjylland)

Det er ikke alle i regeringspartierne, som går i justitsminister Lars Barfoeds fodspor ved at stemme nej til homoadoption, når lovforslaget skal førstebehandles i folketingssalen på tirsdag.

Folketingsmedlem for Venstre, Karsten Lauritzen, fastholder nemlig, at han vil stemme imod regeringen og give sit ja til, at homoseksuelle skal have lov til at adoptere på lige fod med hetroseksuelle.

- Jeg stemmer det samme, som jeg stemte, da vi sidst havde diskussionen - nemlig ja til homoseksuelle og adoption. Det gør jeg, fordi at for mig handler det om, at vi ikke må have en lovgivning, som diskriminerer folk, uanset om det er på baggrund af hudfarve, religion eller seksualitet, siger Karsten Lauritzen til DR Nyheder.

Forventer fritstilling

Når Karsten Lauritzen fastholder, at han vil stemme ja til homoadoption, kommer han til at stemme imod regeringen. Noget, som som den konservative justitsninister, Lars Barfoed, har forsikret ikke ville ske.

Karsten Lauritzen forventer nemlig, at Venstre-medlemmer får lov til at stemme frit, da dette lovforslag bunder i et etisk spørgsmål.

- Det er mit indtryk, at den politiske kamp om det her forslag allerede er taget, og i etiske spørgsmål plejer Venstres folketingsgruppe at blive fritstillet, så det har jeg da en kraftig forventning om også sker, når vi skal stemme om det her lovforslag, siger Karsten Lauritzen

Lovændring på vej

Han tror på, at der er en lovændring på vej.

- Jeg tror, resultatet bliver det samme som sidste gang, så vi får lavet en ændring i lovgivningen, så man ikke diskriminerer folk på det her punkt. Det er jeg glad for, fordi jeg er imod enhver form for diskriminiation, uanset hvad der er tale om.