Venstres medieordfører: Væk med bagedyst, bonderøv og hammerslag

Når der skal skæres i DR, så betyder det også, at der er programmer, DR ikke længere skal lave, siger Britt Bager.

I torsdags præsenterede kulturministeren Mette Bock regeringens udspil til et nyt medieforlig. Netop dette blev diskuteret i dagens Mennesker og medier på P1. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

En lang række populære udsendelser skal efter Venstres opfattelse forsvinde fra DR1, når en ny medieaftale træder i kraft til næste år.

Direkte adspurgt i Mennesker og Medier på P1 er partiets medieordfører Britt Bager ikke i tvivl om, hvad hun gerne vil have væk fra DR:

- Når vi siger, at DR skal have færre kanaler, så er det jo også fordi, vi siger, at der noget indhold som ikke længere skal være på DR. X Factor, Bagedysten (Den store bagedyst, red.).

- Det kunne være mange andre. Det kunne være Bonderøven og det kunne være Hammerslag og andre udsendelser i den kategori, siger hun i en diskussion om det medieudspil, som kulturminister Mette Bock (LA) præsenterede torsdag i denne uge.

- Og vi må ind og diskutere, om Bagedysten bliver bedre af at ligge på DR i forhold til TV2.

S: Rart at vide, hvad V vil

Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen mener, at fjernelse af en række populære udsendelser vil være gøre DR smallere og at DR kan ende med at blive for dem, der kun vil have kunst- og kulturprogrammer.

- Det synes jeg er et problem, for alle danskere betaler – og kommer til at betale – for DR. Men det er da rart nu at vide, at Venstre vil fjerne nogle af de programmer, som samler rigtig mange mennesker.

Kulturminister Mette Bock vil ikke konkretisere hvilke programmer, der skal væk. Ej heller vil hun pege på, hvilke to tv-kanaler, som DR efter hendes og regeringens opfattelse skal lukke:

- Jeg skal forhandle en public service-aftale med DR, når vi er færdige med medieforhandlingerne. Og inden jeg lægger mig fast på noget, vil jeg gerne have tid til at tænke over det, siger Mette Bock i Mennesker og medier.

DF: Ingen besparelser på TV2's regioner

Forhandlingerne om medieudspillet begynder i næste uge, og her vil også en foreslået 10 procents-besparelse på TV2’s regioner – som i dag finansieres af licensen – komme i spil.

Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, afviser på forhånd at forringe de regionale tv-stationers økonomi:

- Regeringen vil give dem flere opgaver – blandt andet skal de lave mere til børn og unge – og så give dem færre penge. Og vi vil ikke være med til at spare ti procent.

Betyder det, at der bliver ikke forlig med Dansk Folkeparti, hvis TV2-regionerne skal spare ti procent?

- Ja, det gør det.

Vil I overhovedet acceptere besparelser på TV2-regionerne?

- Vi går ind i forhandlingerne med modsat fortegn; vi ønsker at øge deres budget.

Men altså ikke noget forlig med jer, hvis regeringen fastholder besparelser på 10 procent?

- Det er korrekt, siger Morten Marinus.

Også Socialdemokraterne siger nej til besparelser på TV2-regionerne. Og regeringen får dermed svært ved at skaffe flertal for forslaget.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk