Bandekonflikt

Verserende bandekonflikt resulterer i forlænget visitationszone i København

Politiet forlænger for niende gang siden sommer visitationszone i København.

For at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben, opretholder Københavns Politi en visitationszone i hovedstaden. (Foto: Københavns Politi © Københavns politi)

Københavns Politi har torsdag valgt at forlænge visitationszonen i hovedstaden, der ellers udløb torsdag ved middag, frem til 21. december.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det er niende gang, at politiet har valgt at forlænge zonen. Baggrunden skal findes i den verserende bandekonflikt i byen.

København har hen over sommeren og i efteråret være plaget af en lang række skyderier, der tilsyneladende har rod i bandemiljøet. Indtil videre har konflikten kostet tre mennesker livet.

- Formålet med forlængelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben, skriver politiet.

En visitationszone giver politiet ret til at kropsvisitere alle, der færdes i zonen, uden at der er en konkret mistanke mod dem. Det gælder også ransagning af biler.

Politikredsen er ikke alene. Københavns Vestegns Politi har torsdag også valgt at forlænge sin visitationszone, som nu gælder frem til 21. december.

Zonen omfatter blandt andet dele af Herlev, Ballerup, Rødovre og Gladsaxe Kommune.

- Baggrunden for beslutningen er, at der aktuelt pågår en konflikt i og omkring bandemiljøet, skriver Vestegnens politi i en pressemeddelelse.

Københavns Vestegns Politi har lukket tre rockerklubhuse, som ligger i Hvidovre, Rødovre og Brøndby. Banderelaterede personer er desuden givet et zoneforbud mod at opholde sig i Værebroparken.

/ritzau/

Facebook
Twitter