Vestager åbner sag mod planlagt dansk telebryllup

Kommissionens konkurrencekommissær, danske Margrethe Vestager, har åbnet en sag mod en planlagt fusion mellem Telenor og Telia. Begge selskaber er fortrøstningsfulde.

En planlagt fusion mellem Telia og Telenor overvåges tæt af konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har åbnet en sag mod den planlagte fusion. De to selskaber forventer stadig, at fusionen godkendes i løbet af 2015. (Foto: Christian Lindgren © Scanpix)

EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har åbnet en sag i spørgsmålet om fusionen mellem Telenor og Telia i Danmark. Det erfarer Børsen.

Sidste år bekendtgjorde de to selskaber, at de ønsker at fusionere for at skabe modvægt til TDC's dominans på telemarkedet.

Den præcise formulering i EU-Kommissionens sag mod fusionen er endnu ikke kendt, men tirsdag bekræfter de to selskaber, at de har modtaget et såkaldt "statement of objections", som er helt normalt i forbindelse med fusionssager.

Selskaber: En fusion er til gavn for Danmark

I en pressemeddelelse skriver de to selskaber, at de "til forskel fra de bekyrminger, kommissionen har rejst," tror på, at en fusion "ultimativt vil være til gavn for konkurrencen og danske forbrugere."

- Vi vil fortsætte i en konstruktiv dialog med kommissionen for at sikre os, at alle bekymringer er ordentligt addresseret, står der videre i pressemeddelelsen.

Tror stadig på fusion

EU-Kommissionen har givet sig selv en tidsfrist i starten af september til at få afgjort sagen. Margrethe Vestager kan, hvis hun vil, forbyde de to selskaber at fusionere eller stille en række krav til åbning af markedet, i fald selskaberne går sammen, skriver Børsen.

- Konkurrencen på det danske mobilmarked er hård og vil være det i fremtiden. At kombinere Telia og Telenor i Danmark handler om at skabe en virksomhed med skalafordele og kapacitet til at investere og konkurrere på pris, kvalitet og innovation, skriver de Telenor og Telia i pressemeddelelsen.

Selskaberne er stadig "sikre" på, at en fusion vil blive godkendt i anden halvdel af 2015.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Margrethe Vestager.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk