Vestager om cpr-læk: En fejl der ikke må ske

Margrethe Vestager siger i en skriftligkommentar, at hun nu overvejer, hvilke konsekvenser sagen skal have.

Margrethe Vestager skal nu overveje, hvilke konsekvenser lækket af 900.000 cpr-numre skal have. (Foto: Betina Garcia © Scanpix)

Onsdag blev 900.000 cpr-numre lækket, så de lå frit tilgængelige på nettet. I 50 minutter lå den såkaldte Robinson-liste på en side, hvor 600 virksomheder kan downloade numrene fra.

Nu kræver økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager en redegørelse af, hvordan det kunne ske.

- Det er ganske enkelt en fejl, som ikke må kunne ske. Det er naturligvis meget, meget beklageligt, og jeg ser med dyb alvor på denne sag. Jeg forstår til fulde den bekymring, en så alvorlig fejl kan rejse, siger Margrethe Vestager i en skriftlig kommentar.

Overvejer konsekvenser

Sagen kommer efter en række episoder, hvor cpr-numre, blandt andet statsministerens, er blev lækket. Derfor skal sagen granskes ekstra godt.

- Det er klart, at jeg meget grundigt vil overveje, hvilke konsekvenser denne sag skal have, siger Margrethe Vestager.

Flere politiske partier har torsdag meddelt, at de ønsker hele cpr-systemet skrottet.

Den såkaldte Robinson-liste indeholder navne på personer, der ikke ønsker adresserede reklamer eller uopfordrede telefonopkald med tilbud.

Cpr-kontoret under Økonomi- og indenrigsministeriet giver skylden for den seneste lækage til it-virksomheden CSC. Det er ikke første gang, at der har været en sikkerhedsbrist hos CSC.

Facebook
Twitter