Veteran opkrævet 289.000 kr. for arbejdsskadesag

- Jeg mener virkelig, det er at flå – i forhold til det, der er lavet, siger den tidligere soldats far.

Torben Larsen er far til veteranen Søren. Han mener, at sønnen er blevet afkrævet et alt for stort salær i forbindelse med hans sag om erstatning for en arbejdsskade. (Foto: Bardur Thomsen © DR Nyheder)

Den tidligere soldat Søren har fået hjælp af en advokat til at føre sin arbejdsskadesag.

Søren var udsendt til krigene på Balkan i 90’erne to gange og lider af posstraumatisk belastningsreaktion (PTSD).

Men ifølge hans far Torben Larsen, der her taler på vegne af sin søn, er sønnen kommet til at betale en urimeligt høj pris for advokatens hjælp.

- Det er jo et voldsomt beløb for et arbejde, der reelt – set med vores øjne – er en skuffesag på et advokatkontor, siger Torben Larsen.

Sørens advokat kan på grund af tavshedspligt ikke udtale sig, men skriver til DR Nyheder, at når en sag løber en årrække, vil prisen også løbe op.

- Jeg kan helt overordnet sige, at et salærs størrelse til enhver tid afspejler dels den tid, der er medgået og dels de ressourcer, der er brugt ift om der har været tale om hastesager, weekender etc, skriver advokaten i en mail.

DR Nyheder har valgt ikke at bringe advokatens navn, da sagen endnu ikke er afgjort.

Sørens far Torben Larsen vil nu indbringe sagen for Advokatnævnet.

Ifølge Retsplejeloven må en advokat nemlig ikke tage mere i salær, end ”hvad der kan anses for rimeligt.”

- Vi håber, det vil medføre, at de andre advokater, der måske er blevet betalt for meget, kommer til at betale noget af det tilbage, siger Torben Larsen.

Og ifølge forsvarets største fagforening, Centralforeningen for Stampersonel, så er der flere advokater, der har tager sig lidt for godt betalt, når de fører erstatningssager for soldaterne.

Fagforeningen har foreløbig fået tre henvendelser, efter at de lagde et opslag om problemet på deres hjemmeside.

- Det er vores indtryk, at der er et større problem end det, vi har hørt om indtil videre, siger specialkonsulent Mette Lind-Hansen.

Opdateret med et uddybende citat fra den omtalte advokat kl. 10.27.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk