Veteraner: Interner Hizb ut-Tahrir

Danske krigsveteraner opfordrer til aldeles drastiske skridt mod Hizb ut-Tahrir på baggrund af invitation.

Danske krigsvetaraner er rasende over Hizh ut-Tahrirs møde på fredag i Den Sorte Diamant. (© Scanpix)

En mødeinvitation med billeder af kister med nordiske soldater og en opfordringen til væbnet kamp i Afghanistan har fået danske krigsveteraner helt op i det røde felt.

De er så vrede, at de foreslår aldeles drastiske skridt mod Hizb ut-Tahrir, der står bag invitationen til Afghanistan-mødet i Den Sorte Diamant.

Talibans repræsentant

- Jeg synes, at Hizb ut-Tahrir-medlemmerne skal interneres som fjender af det danske folk. Jeg betragter dem som Talibans repræsentanter i Danmark, derfor er de blevet krigsførende.

- I alle andre krige har man interneret fjender af nationen, siger formanden for veteranforeningen De Blå Baretter, Bjarne Hesselberg.

- Det må du gerne skrive helt klart, slår han fast.

Udmeldingen er den seneste i rækken af voldsomme reaktioner mod Hizb ut-Tahrir på baggrund af fredagens arrangement. Og ikke mindst den tilhørende invitation.

Moddemonstration

Politiet har fået anmeldelse om en moddemonstration ved Den Sorte Diamant, når mødet løber af stablen fredag eftermiddag. Her vil der være repræsentanter fra De Blå Baretter, oplyser Bjarne Hesselberg.

- Vi har folk med i demonstrationen, men vi er ikke repræsenteret som organisation, da vi er en upolitisk organisation, siger han.

På trods af de stærke reaktioner mod arrangementet ser Københavns Politi ingen umiddelbar grund til at stoppe det.

Fra politisk hold er meldingen den samme. Kulturminister Per Stig Møller ønsker ikke at gribe ind, da Hizb ut-Tahrir er en lovlig organisation.

/ritzau/