Vi bor alle i "ghettoer"

Folk i landets fire største byer klumper sig sammen med folk i samme socialgruppe.

- Det er problematisk, at eliten samler sig mere og mere i det, nogle kalder rigmands-ghettoer. På den måde møder vi hinanden mindre på tværs af samfundets lag, siger minister for by-, bolig- og landdistrikter, Carsten Hansen.

Indbyggerne i landets fire største byer klumper sig i stadig højere grad sammen med folk, som tjener det samme som dem selv.

Det skriver Politiken på baggrund af en ny stor undersøgelse af udviklingen i København, Århus, Odense og Ålborg fra 1985 til 2011, som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har foretaget.

I hver sit kvarter - men tæt på andre socialklasser

Men folk, der er ved muffen skal ikke gå langt for at møde folk med tomme lommer.

For ofte ligger byernes rigeste områder klos op ad de fattigste.

Det viser detaljerede kort, ministeriet har lavet over, hvordan indkomsterne i byerne fordeler sig.

Pligtlæsning for borgmestre

- Det er alarmerende at se, hvordan krisen har forstærket opdelingen mellem rige og fattige.

Enhver borgmester og byplanlægger bør læse den her undersøgelse, siger minister for by-, bolig- og landdistrikter Carsten Hansen.

Rigmandsghettoer

I København bor der mange med ekstremt høj indkomst i de nære forstæder Søborg og Gentofte. I Aalborg bor de rigeste i kvarteret Hasseris. I Aarhus bor de mest velhavende i Riiskov og Højbjerg - og i Odense er det i Hunderup-kvarteret.

- Det er problematisk, at eliten samler sig mere og mere i det, nogle kalder rigmands-ghettoer. På den måde møder vi hinanden mindre på tværs af samfundets lag. Vi mister respekten for hinanden, fordi vi begynder at se på nogle som "de andre", siger Carsten Hansen til Politiken.

Facebook
Twitter