Vi bruger over 3,5 mia kr på kæledyr

Krisen har fået os til at spare på alt fra rejser til huskøb - men et sted, skal der ikke mangle noget - nemlig hos vores kæledyr.

Vores forbrug af kæledyr og dyreartikler eksploderer i de her år, og vi bruger nu over 3,5 milliarder om året på dyr. Det viser en opgørelse, som Danmarks statistik har foretaget for Kristeligt Dagblad.

Der findes ikke sammenlignelige undersøgelser for de seneste tre år, men ifølge flere dyrebutikker er tendensen den samme.

Små børn med pels

Næsten 900.000 danskere har i dag et eller flere kæledyr, viser tallene fra Danmarks Statistik, og hver fjerde er parat til at ofre over 5000 kroner på et kæledyr.

Det kan skyldes, at der for mange ikke længere bare er tale om kæledyr, men om et ekstra familiemedlem. Hunde og katte er for mange familier blevet små børn med pels på. Det forklarer Jill Byrnit, cand.psych. og adfærdsforsker ved Syddansk Universitet i Odense.

- Vi omgås dyr for følelsernes skyld, og dyrene får plads som familiemedlemmer. Konsekvensen er, at vi behandler kæledyrene som små børn, siger hun til DR Nyheder.

Desværre er vores forbrug på kæledyr sjældent noget, kæledyrene har brug for, understreger Jill Byrnit.

- Det giver i hvert fald ikke dyrene bedre livskvalitet. Men vi kan bruge en masse energi på det her. Og vi er måske gladere for at være sammen med dyrene.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk