Vi dagdrømmer livet væk

I næsten halvdelen af vores vågne tid, tænker vi på noget andet, end det vi foretager os. Og det gør os ulykkelige, viser et nyt studie.

Fysisk er de til møde på arbejdet, men mentalt måske et helt andet sted. (© Colourbox)

I næsten halvdelen af vores vågne tid tænker vi på noget helt andet, end det vi laver, viser et nyt studie. Og al den dagdrømmeri gør os faktisk mindre lykkelige.

Det er to psykologer fra Harvard University i USA, der står bag studiet, som offentliggøres i det videnskabelige tidsskrift Science.

2250 deltagere

Forskerne har udviklet en iPhone Web app, en automatisk database, som på tilfældige tidspunkter har kontaktet de 2.250 frivillige deltagere og spurgt dem om, hvad de lavede lige nu.

Deltagerne blev også spurgt, hvor lykkelige de var og om de tænkte på det, de foretog sig, eller noget helt andet.

Mindst lykkelig foran computeren

Deltagerne kunne vælge mellem 22 almindelige aktiviteter, f.eks. at gå, spise, købe ind eller se fjernsyn. I gennemsnit svarede deltagerne, at deres tanker vandrede i 46,9 procent af deres vågne tide og i ikke mindre end 30 procent af den tid, hvor de ellers var optaget af en af aktiviteterne - lige med undtagelse af sex.

Deltagerne var mest lykkelige, når de dyrkede sex, dyrkede motion eller var midt i en samtale. De var mindst lykkelige, når de slappede af, arbejdede eller brugte en computer derhjemme.

Et vandrende sind

Forskerne er også kommet frem til, at dagdrømmeriet var en årsag til dårligt humør, og ikke en konsekvens af det.

- Det menneskelige sind er et vandrende sind, og et vandrende sind er et ulykkeligt sind, skriver de.