Vi er mere trygge trods færre nærpolitistationer

Selvom flere politistationer lukker, gør det os ikke mere utrygge, skriver Jyllands-Posten

Der er skåret kraftigt ned i antallet af nærpolitistationer siden 2007. Nærstationen på Nørrebrogade i København blev for eksempel lukket i 2011. (Foto: Mikkel møller Jørgensen © Scanpix)

Både borgmestre og formænd fra lokale politiforeninger har advaret om, at kriminaliteten vil stige, når det lokale politi forsvinder.

Men Rigspolitiets tryghedsindeks viser, at trygheden er steget i 10 af landets 12 politikredse fra 2014 til 2015. Fra 86,6 procent i 2014 til 89,3 procent i 2015, skriver Jyllands-Posten.

Desuden er antallet af anmeldte forbrydelser faldet med over 100.000 siden 2009.

Siden 2007 er omkring 21 politistationer lukket, og op mod 100 landbetjentstillinger er blevet nedlagt.

Trygfondens forskningschef, Anders Hede vurderer, at lokale stationer ikke er så afgørende.

Da nærstationen i Sæby ved Frederikshavn lukkede i 2007, klagede Frederikshavn Kommune til daværende justitsminister Lene Espersen (K). Borgmester Birgit S. Hansen erkender, at situationen i Sæby har været rolig siden.

- Hvis man om 10 år igen kan vise statistikker og sige »se, der skete aldrig en skid«, skal jeg nok give mig. Men borgerne er bekymrede, og det sender vi videre, siger hun.

Ifølge justitsminister Søren Pind kræver voksende udfordringer med bl.a. grænseoverskridende og internetbaseret kriminalitet en ny organisering i politiet, men »det betyder ikke, at politiet ikke er til stede i nærmiljøet«.

/DR Nyheder